Nogomet

Hrvatska devetu godinu u nizu ima osvajača Lige prvaka, Kovačić izjednačio rekord s četiri naslova

Matej Kačan • subota, 29.05.2021.
Hrvatska devetu godinu u nizu ima osvajača Lige prvaka, Kovačić izjednačio rekord s četiri naslova

Mateo Kovačić nastavio je dugu tradiciju hrvatskih osvajača Lige prvaka koje je i sam bio važan dio, a svojim četvrtim naslovom je izjednačio rekord hrvatskih igrača...

Mateo Kovačić je ulaskom u igru u 80. minuti po prvi put zaigrao u finalu Lige prvaka, ali svejedno se upisao u povijesne knjige. Naime, ovo je Mateov četvrti klupski naslov prvaka Europe, nakon tri s Realom (2016., 2017. i 2018.) za koji nije igrao u finalima.

Time se izjednačio s Lukom Modrićem s kojim je podijelio tri naslova u Realu, a hrvatski je kapetan jedan s Realom 2014. prije dolaska Kovačića. Osim njih, od Hrvata su Ligu prvaka osvajali redom:

Alen Bokšić 1993. u Marseilleu, Zvone Boban godinu kasnije s Milanom, Davor Šuker u Realu 1998., Dario Šimić dva puta - 2003. i 2007. u Milanu, Igor Bišćan 2005. u Liverpoolu, a onda od 2013. kreće dominacija.

Naime, od tada traje niz Hrvata osvajača LP koji još nije prekinut i traje devetu godinu zaredom. 2013. je LP uzeo Mandžukić s Bayernom, naslijedio ga je Modrić, a njega Ivan Rakitić s Barcelonom 2015. Slijede tri godine Luke i Matea, a onda Lovren s Liverpoolom te prošle sezone Ivan Perišić s Bayernom.

Možemo samo primijetiti da imamo sjajan niz i nevjerojatne brojke i poželjeti da se tako i nastavi, a svim europskim velikanima savjetovati da kupuju Hrvate!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!