Nogomet

CONMEBOL pronašao zamjenu za Argentinu, Copa America u Brazilu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 31.05.2021.
CONMEBOL pronašao zamjenu za Argentinu, Copa America u Brazilu

Nakon što je danas objavljeno kako se Copa America ipak neće održati u Argentini, postalo je vrlo upitno hoće li Copa uopće biti održana ove godine. CONMEBOL je ipak pronašao pričuvno rješenje u Brazilu...

I dok se Europsko prvenstvo bliži, a domaćini se pripremaju za dočk reprezentacija, u Južnoj Americi je totalni kaos. Dva tjedna prije početka Copa Americe, Argentina je otpala kao domaćin.

Problemi su počeli sredinom mjeseca kada je Kolumbija kao suorganizator Copa Americe ostala bez domaćinstva nakon što je tražila od CONMEBOL-a da se Copa odgodi za kasniji datum, po mogućnosti za studeni.

Argentina je tu uskočila i preuzela na sebe i "kolumbijske" utakmice, međutim danas je stigla vijest kako je otpala i Argentina.

Dva tjedna prije početka Copa Americe, CONMEBOL je ostao bez domaćina i jasno da je održavanje natjecanja došlo pod veliki upitnik. Spominjale su se neke alternativne opcije poput SAD-a ili Katra, ali na kraju je CONMEBOL postigao ekspresni dogovor s Brazilom koji preuzima domaćinstvo prema rasporedu.

Katar niti nije bio ozbiljna opcija, ali SAD uz Čile i Ekvador te, naravno, Brazil, bili su alternative.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!