Nogomet

Dalić: 'Ako ne možemo biti u Škotskoj, najbolje je da smo u Hrvatskoj'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 31.05.2021.
Dalić: 'Ako ne možemo biti u Škotskoj, najbolje je da smo u Hrvatskoj'
Foto: Pixsell

Hrvatska reprezentacija nastavlja s pripremama za Europsko prvenstvo, a uoči prvog pripremnog susreta protiv Armenije, Zlatko Dalić prokomentirao je aktualnu situaciju, ali i situaciju oko otkazivanja kampa u Škotskoj...

Hrvatska ipak neće putovati u St. Andrews, sve je bilo spremno za odlazak u Škotsku, ali epidemiološke mjere koje su tamo na snazi, nisu povoljne i Hrvatska je morala prom,ijeniti planove.

"Mi smo izabrali kamp u Škotskoj, ali prema preporuci Uefe bio bi prevelik rizik za nas. Da maknemo tu psihozu pod kojom bi bili, odlučili smo drugačije, probali smo naći nešto u Londonu, nismo uspjeli i najbolja je solucija biti u Hrvatskoj, svojoj zemlji gdje ćemo imati svoj mir. Ako nismo u Škotaskoj, ovo je najbolja solucija i s tim sam zadovoljan", kaže izbornik Zlatko Dalić.

U Rovinju bi se mogao naći i veći broj znatiželjnika, ali Dalić je već upozorio igrače na to što ih može dočekati.

"Ono što nam je najvažnije, u Rovinju imamo jako dobar teren za trening, a napravit ćemo sve da imamo mir. Daj Bože da bude euforija i da svi dođu u Rovinj, ali znamo zašto smo tu, igrače sam upozorio, znamo što nam je posao, nismo tu zbog slikanja."

Sutra u Velikoj Gorici Hrvatska igra protiv Armenije, a izbornik Dalić najavljuje kako će isprobati neke stvari i zaigrati u dva različita sustava.

"Sutra ćemo dati šansu svima kojima možemo dati šansu. Igrat ćemo dva načina, zadnji je test za nešto isprobati. Neke ćemo igrače sačuvati, ali važan je i rezultat jer on nosi atmosferu i igrat ćemo zato punom snagom. U svakom poluvremenu igrat ćemo u različitom sustavu."

Ono što je jako bitno tijekom ovih priprema je voditi računa o ozljedama. Hrvatska si ne smije tu dozvoliti neke nove probleme.

"Stalno govorimo da nam treba vremena, nikad ga dosta, napravili smo zajedničke treninge, imali smo malih problema, ali mislim da dobro radimo. Moramo paziti samo na te ozljede, jedan igrač nam već puno fali. Slažemo se polako i to već izgleda bolje. Mogu ja govoriti o motivu, da ćemo ginuti, ali to nije dovoljno, moramo biti bolji nego u Ligi nacija i kvalifikacijama."

U prošlim utakmicama bilo je dosta problema s prekidima, Dalić poručuje kako se na tome intenzivno radi.

"Napravili smo tri dobra treninga gdje je bilo malo više rada. Sada krećemo samo na taktiku, uigravanja i prekide. Pokazao sam im sve golove koje smo primili iz prekida, moramo to popraviti, moramo tu preuzimati odgovornost i na tome smo počeli raditi. Pred nama su Englezi, vidjet ćemo kako će igrati s Rumunjskom i Austrijom i spremiti se. Moramo popraviti stvari koje nisu dobre."

Dejan Lovren ostaje na popisu, Filip Uremović otpada.

"Njegova želja i volja su neupitni, on ide na popis, ide s nama, ovih 23 i tri vratara i to je to. Rizik je da vodimo i Uremovića, definitivno je to to."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!