Tenis

Donna Vekić vratila se porazom protiv desete igračice svijeta

Branimir Korać • utorak, 01.06.2021.
Donna Vekić vratila se porazom protiv desete igračice svijeta

Donna Vekić vratila se nakon tri i pol mjeseca pauze i odigrala je prvi meč nakon Australian Opena. Ždrijeb u prvom kolu Roland-Garrosa nije bio milostiv i Vekić je poražena od Karoline Pliškove...

Od sredine veljače Donna Vekić nije odigrala nijedan meč, sve do danas. U prvom kolu Roland-Garrosa za protivnicu je imala Karolinu Pliškovu koja ju je svladala u dva seta.

Vekić nakon tako dugačke pauze nije uspjela iznenaditi desetu igračicu svijeta i morala se zadovoljiti dobrim otporom. Pred njom je puno rada i borbe u hvatanju prave forme.

Prvi set riješen je u završnici, na početku su igračice razmijenile breakove, a u 11. gemu Pliškova je iskoristila treću break loptu i došla do prednosti.

Nakon što je uzela prvi set sa 7:5, u drugom setu Pliškova se mučila do završnice kada je uspjela napraviti break i u konačnici upisati pobjedu.

Vekić je imala više pogrešaka, skupila je 33 neprisiljene od čega deset dvostrukih servis pogrešaka. Bez obzira na poraz, može biti zadovoljna, ponovno je na terenu.

Roland-Garros, prvo kolo:
Karolina Pliškova (Češka, 10) - Donna Vekić (Hrvatska) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!