Nogomet

Argentini samo remi protiv Čilea, Urugvaj bez pobjede protiv Paragvaja

Mihaela Bradovski • petak, 04.06.2021.
Argentini samo remi protiv Čilea, Urugvaj bez pobjede protiv Paragvaja

Nastavljene su južnoameričke kvalifikacije ta Svjetsko prvenstvo u Katru. Na svom travnjaku bez pobjede ostali su i Argentina i Urugvaj...

Paragvaj je potvrdio status majstora remija. Čvrsta reprezentacija Paragvaja u petom nastupu upisala je već četvrti remi, a ovaj put vrlo vrijedan u gostima kod Urugvaja.

Prilika je bilo na obje strane, ali na kraju je remi i najpravedniji ishod čime Paragvaj i dalje ostaje neporažen.

Argentinci su u Santiagu istrčali u majicama s posvetom Diegu Maradoni, a na kraju su se morali zadovoljiti remijem 1:1 protiv Čilea.

Poveo je domaćin nakon 20 minuta igre, u kaznenom prostoru srušen je Lautaro Martinez, a Lionel Messi realizirao je kazneni udarac za 1:0.

Čileanci su odgovorili 15-ak minuta kasnije, loptu je u 16 metara dobio Alexis Sanchez i zabio za poravnanje. U završnici susreta Argentina je bila blizu pogotka za pobjedu, Messi je i zatresao gredu iz slobodnog udarca, ali ostalo je 1:1.

Bolivija je u dvoboju reprezentacija sa začelja upisala svoju prvu pobjedu, slavila je protiv Venezuele 3:1. Pobjedu je osigurala u završnih deset minuta susreta.

Povela je već u petoj minuti preko Marcela Morena da bi Jhon Chancellor izjednačio za 1:1 na odmoru.

U nastavku je domaćin pritisnuo i vratio vodstvo preko Diega Bejarana u 60. minuti te je sve dvojbe o pobjedniku otklonio drugim golom Morena u 83. minuti.

Peru ostaje čvrsto na dnu ljestvice nakon što je poražen 3:0 kod kuće od Kolumbije. Ključno je bilo razdoblje u kojem je domaćin igrao s igračem manje i tu je primio dva gola.

Povela je Kolumbija u 40. minuti preko Yerryja Mine da bi domaćin u 45. minuti ostao bez isključenog Miguela Trauca.

Vrlo brzo u nastavku Mateus Uribe i Luis Diaz odvode Kolumbiju na 3:0, a gostujuće vodstvo nije uzdrmano niti nakon isključenja Daniela Munoza.

Južnoameričke kvalifikacije za SP:
Urugvaj - Paragvaj 0:0
Argentina - Čile 1:1
Bolivija - Venezuela 3:1
Peru - Kolumbija 0:3

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!