Ostali sportovi

Olimpijska pobjednica Brianna McNeal suspendirana na pet godina

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 04.06.2021.
Olimpijska pobjednica Brianna McNeal suspendirana na pet godina

Američka atletičarka, olimpijska prvakinja na 100 m s preponama. Brianna McNeal suspendirana je na pet godina zbog kršenja antidoping pravila, priopćila je u petak Atletska jedinica za integritet (AIU).

Ona je u siječnju optužena i privremeno suspendirana zbog "neovlaštenog postupanja u procesu upravljanja rezultatima", a disciplinski ju je sud sankcionirao jer je to njezino drugo kršenje antidoping pravila Svjetske atletike. Naime, već je bila suspendirana na godinu dana između 2017. i 2018. zbog tri kršenja svojih antidopinških obveza prijave mjesta boravka zbog čega je propustila svjetsko prvenstvo u Londonu 2017. godine.

Brianna McNeal (29), koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. i bila svjetska prvakinja 2013. godine, negirala je da je bila pozitivna na bilo koju zabranjenu supstancu.

Zabrana je trebala stupiti na snagu 15. kolovoza 2020., a kako se McNeal žalila na odluku Sudu za sportsku arbitražu (CAS), slučaj će sud u Lausannei trebati saslušati prije 23. srpnja kada počinju Olimpijske igre u Tokiju.

AIU je dodao da je CAS odobrio McNealu "privremeno olakšanje" kako bi se mogla natjecati do kraja američkih olimpijskih kvalifikacija 27. lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!