Tenis

Đoković ekspresno do osmine finala, kraj za Alcaraza

Branimir Korać • subota, 05.06.2021.
Đoković ekspresno do osmine finala, kraj za Alcaraza

Odigrana su još tri susreta u muškom dijelu Roland-Garrosa, na terenu je bio i Novak Đoković, ali kratko, Ričardas Berankis brzo je poražen.

Prvi igrač svijeta projurio je do osmine finala Roland-Garrosa. Baš kao što se i očekivalo, Ričardas Berankis nije imao rješenja za Đokovića koji je odradio svoj posao rutinski. Đoković je za pobjedu trebao tek nešto više od sat i pol, Berankisu nije dao niti jednu break loptu, a Litavac je imao točno dvostruko više neprisiljenih pogrešaka, njih 36.

Ovo im je bio četvrti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Đokovića bez izgubljenog seta. I prošle godine ždrijeb ih je spojio na Roland-Garrosu, a Đoković je tada slavio sa 6:1, 6:2, 6:2.

Mladi Španjolac Carlos Alcaraz poražen je u tri seta od Jan-Lennarda Struffa. Alcaraza smatraju novom velikom španjolskom teniskom zvijezdom, pokazao je već talent, ali još mu nedostaje kontinuiteta.

Struff je odradio dobar meč i upisao vrijednu pobjedu protiv potencijalno vrlo opasnog protivnika. U drugom setu Alcaraz je imao set loptu koju nije iskoristio i nakon toga je Struff bio bolji i zaslužio pobjedu.

Uspješniji je bio mladi Talijan Jannik Sinner koji je u tri seta izbacio Mikaela Ymera. U prošla dva kola Sinner je imao zagrijavanje, imao je pet setova na startu i četiri u drugom kolu da bi sada bio puno brži i riješio Šveđanina u tri seta.

Roland-Garros, šesnaestina finala:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Ričardas Berankis (Litva) 6:1, 6:4, 6:1
Jan-Lennard Struff (Njemačka) - Carlos Alcaraz (Španjolska) 6:4, 7:6(3), 6:2
Jannik Sinner (Italija, 18) - Mikael Ymer (Švedska) 6:1, 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!