Tenis

Musetti izluđivao Đokovića pa mu predao, Nadal i Schwartzman lako dalje

Matej Kačan • ponedjeljak, 07.06.2021.
Musetti izluđivao Đokovića pa mu predao, Nadal i Schwartzman lako dalje

U ponedjeljak su odigrana tri meča osmine finala muškog ždrijeba na Roland-Garrosu, a dalje su prošli favoriti. Najviše posla i problema imao je prvi reket svijeta Novak Đoković...

Iako je nakon dva sata i 20 minuta tenisa gubio s 2-0 u setovima i nije izgledao dobro, Novak Đoković još se jednom izvukao i ipak će igrati u četvrtfinalu Roland-Garrosa. Prvi reket svijeta je izgubio prva dva tie-breaka od Lorenza Musettija, da bi mu na kraju Talijan predao.

Musetti jednostavno nije imao više fizičke snage, a na kraju je otkazala i prepona pa je Đoković treći set dobio lako sa 6:1, četvrti još lakše sa 6:0, a Talijan je napokon predao pri 4:0 u petom setu kad se vidjelo u kojem smjeru to ide.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv još jednog Talijana, Mattea Berrettinija koji je bez borbe prošao Rogera Federera koji se povukao s turnira nakon pobjede u drugom kolu. Svoja mjesta među najboljih osam zauzeli su i Rafael Nadal te Diego Schwartzman.

Argentinac je na papiru imao nešto zahtjevniji posao protiv Jan-Lennarda Struffa, ali je nakon borbe u tie-breaku prvog seta drugi i treći uzeo sa 6:4 i 7:5 te je bez izgubljenog seta, ali i za tri sata tenisa prošao dalje.

U četvrtfinalu ga čeka prvi favorit turnira, "Kralj zemlje" Nadal koji je 18. nositelja Jannika Sinnera također "riješio" u tri seta. Talijan je problem pravio u prvom setu koji je išao do 7:5, ostatak je protekao glatko sa 6:3 i 6:0 za Španjolca.

Roland-Garros, osmina finala:
Diego Schwartzman (Argentina, 10) - Jan-Lennard Struff 7:6, 6:4, 7:5
Novak Đoković (Srbija, 1) - Lorenzo Musetti (Italija) 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0 PREDAJA
Rafael Nadal (Španjolska, 3) - Jannik Sinner (Italija, 18) 7:5, 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!