Košarka

Netsi i bez Hardena ponizili Buckse, Phoenix poveo uz devet minuta Šarića

Matej Kačan • utorak, 08.06.2021.
Netsi i bez Hardena ponizili Buckse, Phoenix poveo uz devet minuta Šarića

Druga runda NBA doigravanja se nastavlja, a na Istoku je u seriji Brooklyna i Milwaukeeja odigrana i druga utakmica. Na Zapadu su sa svojom serijom krenuli Sunsi i Nuggetsi...

Nakon što su u prvoj rundi pokazali da misle ozbiljno izbacivanjem prvaka LA Lakersa, Phoenix Sunsi nastavljaju opravdavati svoj status druge momčadi konferencije. Phoenix ima prednost domaćeg terena nad Denver Nuggetsima, i u prvom susretu je to iskoristio.

Opet je Sunse krasila ista stvar kao i toliko puta do sada - sjajna momčadska igra u napadu i dijeljenje lopte, ali uz dobru obranu koja je inače sjajan napad Nuggetsa limitirala na samo 105 poena. Odjurili su Sunsi u drugom dijelu do 122:105 pobjede nakon što je na poluvremenu bilo pola koša za Denver.

Svi igrači prve petorke zabili su najmanje 14 poena, od čega četvorica od 20 do 23. Najviše je ubacio Mikal Bridges, dok je 21 uz 11 asistencija imao Chris Paul. Dario Šarić ipak je opet pronašao mjesto u rotaciji i za devet i pol minuta je iz igre gađao 2/4 za pet poena i dva skoka.

Kod Denvera je samo Nikola Jokić išao preko 20 poena, ubacio je 22 uz devet skokova, ali i tek 10/23 iz igre za jednog visokog igrača.

Čudo bi se moralo dogoditi da Brooklyn Netsi ne budu u finalu Istoka. Iako su u prvoj minuti prve utakmice ostali bez Jamesa Hardena, Netsi slavili, a onda su u drugoj utakmici pokazali svu svoju silu i neprepoznatljive Buckse su ostavili na gotovo 40 poena razlike.

Završilo je 125:86 i vidi se da su napadački atomski Netsi zaigrali i šampionsku obranu te u ovom trenutku izgledaju kao uvjerljivo prvi favoriti za naslov. Kevin Durant opet je dominirao s 32 poena i šest asistencija, dok je Kyrie Irving dodao 22.

Kod Bucksa nitko nije išao preko 20, a najbolji je bio Giannis Antetokounmpo s 18 ubačaja i 11 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2021. u 10:10
    sunsi brzi vlak igraju dobro brzo bit ce neugodni svakome
    Obrisan korisnik