Nogomet

Ivanušec: 'U početku je bilo malo treme, ali smo sjajno prihvaćeni'

Matej Kačan • utorak, 08.06.2021.
Ivanušec: 'U početku je bilo malo treme, ali smo sjajno prihvaćeni'
Foto: Pixsell

Mladi hrvatski nogometaš Luka Ivanušec bit će dio reprezentacije na Euru, a za medije je progovorio o načinu na koji je primljen u ekipu punu zvijezda...

Jedno od novih lica u reprezentaciji je Luka Ivanušec, mlada zvijezda Dinama koja je ove sezone eksplodirala i kulminaciju forme imala na U-21 Euru. Desni krilni igrač govorio je o atmosferi i načinu na koji je prihvaćen.

"Ova momčad je sve što sam očekivao, vrhunski igrači i vrhunska razina. Točno sam vidio što sam i očekivao. Radim, treniram i čekam što će izbornik odlučiti. Što bude, bude."

Ivanušec je u Dinamu igrao na tom deficitarnom desnom krilu koje je problematično jer većina igrača igra lijevo pa bi minuta moglo biti.

"Ja sam spreman ako dođe situacija da treba igrati. No, tu su i igrači koji su tu jako dugo i napravili su ime. Ja sam svjestan da sam tu prvi put, ne mogu reći hoće li biti minutaže, to je na izborniku."

Ivanušec je za reprezentaciju debitirao i zabio prije daleke četiri i pol godine u "HNL selekciji" koju je na turneju vodio Ante Čačić.

"Prošlo mi je dosta brzo, te četiri i pol godine. Sjećam se Livakovića, Barišića, Juranovića... Sjećam se tog trenutka, bilo je lijepo. No, ovo je druga priča, veliko natjecanje, drago mi je što se sve ovako dobro odvija."

Badelj je lijepo pričao o Ivanušecu, a i mladi nogometaš ima samo riječi hvale o starijem kolegi.

"Badelj je prije svega sjajan čovjek, a onda i nogometaš. Daje savjete, ima puno iskustva, igrač je kojem je nemoguće uzeti loptu. Pravi nogometni doktor", kazao je.

Iza Luke je duga i naporna sezona koja je kulminirala nastupom na Euru U-21 u kojem je uvršten i u najbolju momčad. Priča nije gotova, ali o umoru se ne razmišlja.

"Drago mi je što sam uvršten u tu ekipu jer je tu bilo jako kvalitetnih igrača, drago mi je da su prepoznali moje igre. Možda malo umora ima, ali kad dođeš u A reprezentaciju prvi put ne možeš razmišljati o umoru."

ovo je možda razina više u odnosu na ono što je navikao, ali je Ivanušec s Dinamom igrao protiv sličnih igrača u Tottenhamu i Manchester Cityju.

"Te utakmice koje smo s dinamom igrali, to su slični igrači i slična razina. No, ovdje imam priliku vidjeti naše igrače što rade u pripremi, što je drukčije u odnosu na Dinamo, oni koji su na najvećoj razini i to mi mnogo znači."

Osjećaj kad uđeš u svlačionicu, a tamo sjedi jedan Luka Modrić svakako nije nešto što se doživi svaki dan pa je bilo i malo treme.

"Bilo je na početku, ali dobro smo se uklopili, dobro su nas prihvatili pa je ta trema sve manja svakim danom kako pričamo i uklapamo se."

Ivanušec je opisao način na koji se igrači uklapaju u reprezentaciju kao nova lica. Mnogo je razgovora sa suigračima i izbornikom.

"Sa svima se pozdraviš prije i poslije utakmice, volim vidjeti kako se pripremaju za utakmicu da vidim kako se radi. Pričao sam s izbornikom, rekao je da sam ovdje, da ne žurim jer moje vrijeme tek dolazi, da treniram i vidjet ćemo kako će biti", zaključio je igrač Dinama.

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!