Košarka

Nikola Jokić proglašen je najkorisnijim igračem NBA lige

Matej Kačan • srijeda, 09.06.2021.
Nikola Jokić proglašen je najkorisnijim igračem NBA lige

Veliko priznanje za regionalnu košarku. Nekadašnji abaligaš, centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić dobio je nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige...

Centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić dobio je ovosezonsku MVP nagradu NBA lige. Srpski je igrač svoje Denver Nuggetse vodio do doigravanja s 26.4 poena, 8.3 asistencija i 10.8 skokova, a postao je šesti stranac s nagradom.

Također, kao 41. izbor drafta 2014. je postao i najniže birani igrač s nagradom, prije njega su taj rekord držali Steve Nash i Giannis Antetokounmpo kao 15. izbori drafta. Jokić je i prvi srpski igrač s nagradom, a također je i prvi centar nakon Shaquillea O'Neala 2000. koji je dobio nagradu.

Od 101 ukupnog glasa, Jokić je dobio 91 glas za prvo mjesto i uvjerljivo je slavio. Ove sezone je Jokić odigrao i sve 72 utakmice u sezoni, te je po tome samo jedan od 11 igrača kojima je to uspjelo.

Iza njega su ostali Joel Embiid na drugom te Stephen Curry na trećem mjestu, a još su ranije kao četvrti i peti "otpali" Giannis koji je branio dvostruki naslov te Chris Paul.

Prije Jokića su kao stranci u NBA nagradu osvajali Giannis, Nash te Dirk Nowitzki, Hakeem Olajuwon i Tim Duncan.

"Da budem iskren, nikad nisam ni razmišljao da ću biti u NBA. Kad sam počinjao, cilj mi je bila Euroliga koja je najbliža vrhunska liga mojoj zemlju. Mogao sam igrati za neke velike klubove u Srbiji i napredovati, ali su me onda Nuggetsi izabrali i to je bila prilika da postanem NBA igrač", kazao je Jokić koji je u NBA stigao 2015., direktno iz ABA lige i Mege.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!