Košarka

Bogdanović i drugi put do pobjede protiv Zupca, Bucksi smanjili

Branimir Korać • petak, 11.06.2021.
Bogdanović i drugi put do pobjede protiv Zupca, Bucksi smanjili

Dva susreta bila su noćas na programu u NBA ligi i u oba susreta domaćini su došli do pobjede. Utah Jazz za vodstvo 2-0, a Milwaukee Bucks za smanjenje na 2-1.

Utah Jazz - LA Clippers 117:111 (2-0)

Još jednom hrvatski dvoboj pripao je Bojanu Bogdanoviću. Clippersi su i drugi put bolje izgledali te su slavili protiv Clippersa sa 117:111.

Do same završnice vodila se velika bitka i iako je Jazz tijekom susreta imao i više od 20 poena prednosti, Clippersi su se uspjeli oporaviti, čak i povesti, ali ne i zadržati prednost.

U prvom poluvremenu sve je bilo u znaku Jazza, Donovan Mitchell bio je izrazito raspoložen i punio je koš Clippersa, a na odmoru je imao već 27 poena na kontu. Baš zahvaljujući ponajviše njemu Jazz je imao potpunu kontrolu i visoku prednost.

I kada je Utah prebacio 20 poena razlike, Clippersi se nisu predali, počeli su polako smanjivati razliku i u zadnjoj dionici vezanim tricama Reggieja Jacksona čak su i poveli.

Međutim Jazz je odgovorio, Ingles je izjednačio, Bogdanović ubacio tricu i Clippersi više nisu došli do prednosti.

Mitchell je susret završio s 37 poena (6/12 trica), Jordan Clarkson dodao je 24, a Rudy Gobert 13 poena i 20 skokova. Bojan Bogdanović za 39 minuta ubacio je 16 poena (2/3 za dva, 3/5 za tri, 3/4 slobodna) uz četiri skoka i odličnu obranu na Leonardu.

Kod Clippersa Jackson je ubacio 29 poena, a Paul George 27 uz deset skokova i šest asistencija. Ivica Zubac rano je ušao u probleme s osobnim pogreškama pa je za 14 minuta ubacio sedam poena (3/3 za dva, 1/1 slobodna).

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 86:83 (1-2)

Drama u Wisconsinu gdje su Bucksi u samoj završnici stigli do pobjede protiv Netsa 86:83 i tako smanjili na 2-1 u seriji.Netsi su bili bez ozlijeđenog Jamesa Hardena i sa samo trojicom dvoznamenkastih, ali skoro su slavili.

11 sekundi prije kraja Jrue Holiday je ubacio za vodstvo Bucksa 84:83, nakon toga Brown ne pogađa, a Middleton s linije slobodnih bacanja podiže na 86:83. Sa zvukom sirene Durant nije ubacio tešku tricu.

Netsi su imali dvoznamenkaste Duranta koji je ubacio 30 poena uz 11 skokova, Irvinga s 22 poena i pet skokova te Browna koji je dodao 16 poena i 11 skokova.

S druge strane Bucksi samo dvojicu i to Khrisa Middletona s 35 poena i 15 skokova te Giannisa Antetokounmpa s 33 poena i 14 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!