Nogomet

Finski izbornik: 'Vrlo emocionalna večer, sjećat ćemo se iz mnogih razloga'

Matej Kačan • subota, 12.06.2021.
Finski izbornik: 'Vrlo emocionalna večer, sjećat ćemo se iz mnogih razloga'

Nakon što je u emocijama nabijenoj utakmici u kojoj je nogomet ipak bio u drugom planu Finska ostvarila povijesnu prvu pobjedu na velikim natjecanjima, finski je izbornik bio sretan...

Finski izbornik Markku Kanerva razumljivo je bio vrlo sretan nakon prve pobjede Finske u prvom nastupu na velikom natjecanju. Iako je rezultat ovdje bio u drugom planu, susret se odigrao i Finci bez obzira na sve imaju pravo na slavlje.

"Bila je ovo emocionalna večer za nas. Biti prvi put na velikom turniru, a onda i večer otvaranja protiv Danske na njihovom stadionu. Kad smo čuli himne, bili smo vrlo emocionalni."

No, ni to nije bio središnji događaj susreta, prava drama počela se odvijati u 43. minuti.

"A onda i sve što se događalo s Eriksenom. Vrlo dramatičan i tužan događaj. No, na kraju i dobar rezultat na utakmici. Naravno da sam zbog toga sretan. Nevjerojatno je, sjećat ćemo se ove večeri iz mnogih razloga."

Igrači obje ekipe su tražili da se susret nastavi, a izborniku sigurno nije bilo lako naći prave riječi nakon događaja koji je potresao sve.

"Kazao sam igračima da razumijem emocije utakmice i kako se osjećaju nakon onog što se dogodilo Christianu. Rekao sam im da se pokušaju fokusirati na utakmicu što je više moguće. Znao sam da će to biti vrlo teško učiniti, ali su se sa svime nosili vrlo dobro", zaključio je Kanerva.

I strijelac pobjedničkog pogotka Joel Pohjanpalo osvrnuo se na situaciju nastavka susreta nakon drame s Eriksenom te je istaknuo da je njegovo zdravlje na prvom mjestu.

"Naravno da je bilo teško izaći na teren, mogu samo zamišljati koliko je teško bilo Dancima. Velika je ovo pobjeda za nas, ali prva stvar na umu je Christianovo stanje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!