Nogomet

Bivši branič Cityja: 'Foden je neustrašiv, stavio bih ga protiv Hrvatske'

Matej Kačan • nedjelja, 13.06.2021.
Bivši branič Cityja: 'Foden je neustrašiv, stavio bih ga protiv Hrvatske'

Englezi se bave početnim sastavom protiv Hrvatske za otvaranje Eura, a nekadašnji branič Micah Richards smatra da u prvih 11 mora biti Phil Foden...

Nekadašnji branič Manchester Cityja i engleske reprezentacije Micah Richards najavio je EURO za Englesku, kao i prvi susret protiv Hrvatske. Richards smatra da Englezi moraju napasti, a izdvojio je Phila Fodena za kojeg smatra da mora igrati.

"Foden je ove sezone pokazao da je neustrašiv, ništa ga ne plaši. Znate kako je kad ste u ekipi, bio veliki turnir ili ne, biramo vjerovati onima koji su provjereni i iskusni prije nego onima koji su u formi. Ljudi su zabrinuti da bi ovo moglo biti previše za njega samo zato što ima 21 godinu, ali on je u formi života, samo ga pustite da igra", kazao je.

Richards zato smatra da bi Foden svakako trebao igrati protiv Hrvatske.

"Vidite način na koji igra, ništa ga ne plaši, ima tu slobodu da dolazi naprijed i radi ono što radi najbolje, naravno da bih ga stavio da igra."

Neće biti Harryja Maguirea koji sigurno ne igra protiv Hrvatske, a možda ni na turniru, ali nekadašnji branič Cityja smatra da bi Englezi ionako trebali više razmišljati o napadu.

"Ako krenemo defenzivno, izgubit ćemo dio vjere u ono što možemo napraviti. Kad imate svu tu kvalitetu, zašto je ne bi iskoristili? Znamo da Engleska ionako nije najbolja u obrani, a ponekad je napad najbolja obrana. Nećete vidjeti kako Brazilci govore: 'Hej, imamo sve te igrače, ali krenut ćemo obrambeno jer igramo protiv dobre ekipe.'"

Richards smatra da bi engleski izbornik trebao dopustiti da Guardiolin utjecaj malo oblikuje igru njegove reprezentacije.

"On mora gledati na Pepa i način na koji svi ti Cityjevi igrači zajedno igraju tako dobro. Gareth će biti svoj trener i napravit će što treba, ali uvijek možete učiti i uzeti različite utjecaje", kazao je Richards.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!