Nogomet

Novi problemi na Copi: Zaraza kod Venezuele i Bolivije

Matej Kačan • nedjelja, 13.06.2021.
Novi problemi na Copi: Zaraza kod Venezuele i Bolivije

Ovogodišnji turnir Copa Americe prošaran je velikim problemima s koronavirusom pa su dan prije početka turnira otkriveni pozitivni nalazi u reprezentacijama Venezuele i Bolivije...

Osam nogometaša Venezuele koji sudjeluju na južnoameričkom prvenstvu (Copa America) u Brazilu imalo je pozitivan test na Covid-19, rekli su zdravstveni službenici u subotu, dan prije susreta s domaćinima u uvodnoj utakmici turnira.

"Članovi izaslanstva uključuju igrače i članove pomoćnog osoblja", stoji u izjavi Tajništva zdravstva Brazilije, gdje će se održati nedjeljna utakmica.

Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) postavila je dijagnozu u petak i obavijestila lokalne zdravstvene vlasti.

"Svi su asimptomatski, izolirani u pojedinačnim sobama i nadziru ih tim CONMEBOL-a i lokalni zdravstveni službenici", dodaje se u priopćenju.

CONMEBOL je rekao kako je ukupno 13 članova venezuelske delegacije imalo pozitivne rezultate testa. Brazilski ministar zdravstva Marcelo Quiroga rekao je kako je riječ o 12 osoba.

Venezuela je pak rekla da ih je 11 te najavila kako poziva dodatnih 16 igrača da se pridruže momčadi na jednomjesečnom turniru. Venezuela bi se u nedjelju na stadionu Mane Garrincha trebala sučeliti s trenutnim prvakom Brazilom.

Nakon Venezuele, otkriveni su slučajevi i u bolivijskoj reprezentaciji. Riječ je o tri igrača i jedan član tehničkog stožera nogometne reprezentacije Bolivije koji su pozitivni na Covid-19, objavio je u subotu Bolivijski nogometni savez (FBF).

"Nakon što su napravljeni PCR testovi u bolivijskoj reprezentaciji koja se nalazi u Brazilu otkrivena su tri pozitivna slučaja među igračima i jedan u tehničkom stožeru", navodi se u priopćenju FBF-a.

Savez, koji nije otkrio identitet zaraženih igrača, dodaje da se "svi osjećaju dobro i da su izolirani od ostatka reprezentacije", te da su odmah "pokrenute procedure u skladu sa sanitarnim protokolima".

Bolivijska reprezentacija koju vodi Venezuelanac César Farias se nalazi u Goiani od srijede gdje je stigla nakon kvalifikacijske utakmice za SP 2022. protiv Čilea (1:1). Copa Americu Bolivija otvara u ponedjeljak utakmicom protiv Paragvaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!