Nogomet

Jurić: 'Imamo trojicu sjajnih igrača koji mogu sakriti loptu i napadače koji traže kontru'

Branimir Korać • nedjelja, 13.06.2021.
Jurić: 'Imamo trojicu sjajnih igrača koji mogu sakriti loptu i napadače koji traže kontru'

Ivan Jurić smatra kako hrvatska postava nije bila dobro izbalansirana i iz tog razloga nije se mogla nametnuti Englezima i doći do boljeg rezulrtata...

Novi trener Torina i u Italiji iznimno cijenjeni hrvatski stručnjak, Ivan Jurić, za Slobodnu Dalmaciju komentirao je dvoboj između Engleske i Hrvatske.

Jurić apostrofira zašto je Hrvatska u prvih 20 minuta izgledala vrlo skromno i u čemu je bio problem.

"Englezi su bili baš bolji, nismo uspijevali stati na loptu i oni su jednostavnim i dugim loptama radili pritisak. Htjeli smo stajati visoko pa se otvorila rupa iza leđa i baš smo patili.Englezi ipak nisu uspjeli izdržati u tom ritmu, naši sjajni veznjaci su došli do lopte i do kraja smo bili ravnopravni."

Za primljeni gol krivicu prebacuje na veznu liniju.

"Netko iz veznog reda nije ispratio Phillipsa. Cijela zona je kiksala i ja to malo drugačije gledam. Po meni je Gvardiol top igrač, ali više ga vidim kao lijevog stopera ui obrani s trojicom, s njim će Hrvatska dobiti sjajnog igrača u budućnosti."

Ono što i on ističe kao problem je igra prema naprijed.

"Nemamo pravu kreaciju prema naprijed, nismo tu usuglašeni. Imamo trojicu sjajnih igrača koji mogu sakriti loptu i igrati tiki-taka, ali ne stvaramo šanse za napadače. Bilo bi mi i logičnije da je Kramarić igrao u centrali, a Rebić na krilu. U obrani nismo dovoljno brzi i teško je s takvom obranom igrati visoko. Napad nam je pak sklon kontri i traži dubinske lopte, a veznjaci su takvi da umrtve igru i onda prođe utakmica, a da nismo zapucali kako treba na gol. Nekako smo neodređeni i to se osjeti u ovakvim utakmicama."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!