Nogomet

Lovren poručio medijima: 'Nemojte izvlačiti pojedince i od toga raditi velike priče'

Matej Kačan • utorak, 15.06.2021.
Lovren poručio medijima: 'Nemojte izvlačiti pojedince i od toga raditi velike priče'
Foto: Pixsell

Reprezentativni stoper Dejan Lovren je na konferenciji za medije komentirao svoje zdravstveno stanje, igru Hrvatske protiv Engleske, ali je imao i poruku za medije koji su nakon Engleske dosta komentirali nastup Joška Gvardiola...

Hrvatska bi u utakmicama protiv Češke i Škotske trebala biti jača za svog generala u obrani. U puni trenažni proces vratio se Dejan Lovren koji bi mogao biti spreman za petak, a možda i za prvih 11 protiv Češke.

"Odlično se osjećam, bolje nego prije dva tjedna. Vraćam se u svoj ritam i lijepo je biti u punom pogonu pa ćemo vidjeti što će biti u petak, odlučit će izbornik."

Reprezentativci su se na treningu u ponedjeljak podijelili u dvije ekipe, a navodi s terena govore da je Lovren jako žustro vodio svoju momčad koja je gubila u toj utakmici.

"Da i vi izgubite 7:0, bili bi i vi aktivni. Ne volim gubiti sa svojom ekipom, nismo dobro ušli pa smo se probudili, ali smo izgubili. Trebamo dati sve od sebe na treninzima, to zahtijeva izbornik i mi stariji igrači, nema opuštanja. Malo me to zanijelo pa sam digao ton, ali to sam samo ja, bilo pa prošlo."

Dojam je da je protiv Engleske minimalan poraz još i dobar rezultat s obzirom na sterilnu igru, ali Lovren o porazima neće pričati pozitivno.

"Meni nije normalno pozitivno pričati kad se izgubi. Moje mišljenje je da smo mogli i trebali više, htjeli smo tri boda. Nije išlo, nismo odradili kako treba. U nekim dijelovima smo dobro stajali do gola. Smatram da nismo bili na razini, ali možemo uzeti u obzir da je bilo užasno vruće, neke stvari se nisu poklopile. To nije bila ona Hrvatska koju znamo. Možemo puno bolje, moramo popraviti tu sliku u sljedećoj utakmici i bolje to odraditi."

Lovren je na Wembleyju imao priliku vidjeti svog nekadašnjeg suigrača, također ozlijeđenog Jordana Hendersona.

"Vidjeli smo se kratko poslije utakmice, malo iskomentirali utakmicu i naše ozljede. Bilo je lijepo vidjeti njega i Shawa."

Lovren je nedavno kritizirao pristup nekih mlađih igrača, ali ne želi opet o tome govoriti jer, kako smatra, novinari su previše napuhali priču koju su izvukli iz konteksta.

"Rekao sam što sam rekao, ne da mi se opet otvarati istu temu. To se izvuklo iz konteksta, što nije bilo kako sam rekao. Nemam ništa protiv mlađih, mislio sam na davanje sto posto na treninzima, nećemo napraviti veliku priču iz ovoga."

Par riječi o Česima koji su prvenstvo otvorili pobjedom.

"Nisu loša ekipa, dosta je bila tvrda utakmica. Fantastična dva gola Schicka, imaju dosta defenzivnu igru, kompaktni su i neće biti lako. Bit će tu svega, ali ako budemo pravi kako znamo da možemo, ne bi trebalo biti problema. Bit će neugodno jer su u prednosti samopouzdanja nakon tri boda i sigurno će ih to ponijeti. Moramo biti oprezni na svakoj lopti, čvrsto stajati i čekati prilike."

I Češka i Škotska su momčadi jake u prekidima, što je dio igre koji je Hrvatskoj zadavao velike glavobolje posljednjih godina.

"Oni su jaki u prekidima i to su pokazali, pogotovo u fazi skoka. Imaju visoke igrače. Nisam baš siguran da ćemo se koncentrirati na prekide u napadu jer smo ekipa koja treba igrati, držati posjed i uživati u igri. Ako bude prilika, iskoristit ćemo ih jer imamo i mi visoke igrače. Treba biti čvrst i odraditi to kako treba, uzeti ta tri boda kako god znamo."

I Škotska je unatoč porazu pokazala dobre stvari u igri pa ni treći susret neće biti lak.

"Škotska je ekipa koja se nije predala, imali su veliki broj prilika koje nisu zabili. Borbena ekipa koja ide na svaku loptu, svaka druga lopta je bila njihova. Imaju srce i hrabrost. Grupa je dosta teška, čeka nas i protiv Škotske velika utakmica pred njihovom publikom, trebamo se paziti."

Lovren je tek počeo trenirati, ali se čini da je na raspolaganju za prvih 11. Komentirao je i igru obrane bez njega protiv Engleske, a imao je i zamolbu za novinare glede komentiranja Joška Gvardiola.

"Izbornik će odlučiti, ja sam u pogonu i tu sam na dispoziciji. Spreman sam. No, obrana se sastoji od 11 igrača, protiv Engleza smo bolje to trebali odraditi kod gola, ali su dečki odradili dobar posao i ne znam čemu negativa, pogotovo prema Gvardiolu kojem treba prostora i mira, a ne od njega raditi velike priče. Dečko ima velik talent i neka sve ide svojim tokom, treba biti pozitivan, a ne raditi negativnu atmosferu. Kad se gubi, gubi se zajedno, isto kao i kad se pobjeđuje. Molim i vas medije, nemojte uzimati jednog igrača i raditi veliku priču."

Od sljedeća dva suparnika, Lovren nije htio odabrati onog za kojeg smatra da će biti teži.

"Definitivno je pobjeda dala Česima krila, imaju samopouzdanje, a mi smo u fazi gdje nemamo toliko samopouzdanja. Ne mogu reći da se atmosfera raspala, upravo suprotno - vesela je. Trebamo to odraditi inteligentno i uzeti tri boda. Onda slijedi Škotska koja se želi dokazati pred svojom publikom, neće biti jednostavno."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!