Nogomet

Vrsaljko: 'Druge dvije utakmice će zahtijevati više borbe i agresivnosti'

Matej Kačan • utorak, 15.06.2021.
Vrsaljko: 'Druge dvije utakmice će zahtijevati više borbe i agresivnosti'
Foto: Pixsell

Šime Vrsaljko je na konferenciji za medije pričao o povratku nakon duge pauze, igri obrane protiv Engleske, a progovorio je na temu mogućeg povratka u hrvatski nogomet u dresu Hajduka...

Desni bočni hrvatske reprezentacije Šime Vrsaljko muku muči s ozljedama još od SP 2018, ali je napokon ozdravio i spreman je za EURO. Naravno da je potrebno još utakmica u nogama da se forma vrati, ali je Vrsaljko opet tu i protiv Engleske je odigrao solidno.

"Drago mi je da mogu o tome pričati jer je to realnost, nije me dugo bilo. Sretan sam i zadovoljan što opet mogu participirati, pogotovo na velikom natjecanju i dati sve od sebe. Naravno da nakon tako velike pauze i turbulentnog razdoblja s profesionalne strane sam i ja znatiželjan kako ću izgledati. Od sebe očekujem jako puno i nadam se da ću ostvariti svoje ciljeve. No, nisam tu da gledam na svoju karijeru, već da se stavim u službu kolektiva jer je najbitniji rezultat reprezentacije, a za sebe ću se sigurno pobrinuti."

Mnogi spominju hrvatske probleme u obrani protiv jakih reprezentacija, ali Vrsaljko to ne vidi tako. On smatra da je obrana kolektivna, a ne dužnost samo zadnje četvorke.

"Vidim odličnu obranu, mislim da se branimo svi zajedno, svi na klupi i na tribinama, svi koji rade u službi reprezentacije, da kažem to tako slikovito. Želim reći da obrana počinje od napadača i ide do golmana, ne treba nikog pojedinačno izvlačiti. Mislim da smo kolektiv i kolektivno igramo dobro ili loše. Ima stvari na kojima treba poraditi, ali svaki dan naporno radimo i trudimo se, stavili smo se u službu reprezentacije."

Vrsaljko je zadovoljan doprinosom mladih i novih igrača u ekipi od kojih su neki već i participirali na terenu.

"Naravno da su mladi igrači svježa krv i energija koja nam može puno donijeti na terenu i van njega. Svi su fenomenalni, sretni smo i zadovoljni što vidimo kako izgleda budućnost reprezentacije koja je sad već tu s nama. Jednog dana će i oni biti nositelji ovoga, to je jako dobro. Atmosfera je fenomenalna."

O sljedećem suparniku je Vrsaljko prozborio jako kratko.

"Mislim sve najbolje o Češkoj i o Schicku."

Ostao je dojam da ovoj reprezentaciji u odnosu na onu 2018. nedostaje onog fajterskog stava, sportske drskosti. No, Vrsaljko se ne slaže, smatra da je to pitanje pojedinačnih utakmica.

"Što se tiče agresivnosti i stava na terenu, mislim da sama utakmica određuje koliko će biti potrebno da se vrši pritisak i agresivnost, to je od utakmice do utakmice. Nadolazeće utakmice će zahtijevati veći nivo pritiska i želje za golom, ali i rezultatom koji nam je potreban da dobijemo onu željenu atmosferu. Rezultat dosta donosi. Nema Mandžukića, ali imamo ostale igrače koji daju maksimum na terenu i marljivo rade. Nadam se da ćemo upisati tri boda već sljedeću utakmicu."

Vatreni su gledali utakmicu Češke i Škotske i nisu vidjeli ništa što bi ih pretjerano iznenadilo u obje ekipe.

"Nismo iznenađeni. U nadolazećim danima ćemo raditi detaljne analize sljedećeg suparnika i maksimalno se pripremiti. Mi kao reprezentacija imamo stvari za analizirati i popraviti, i ako budemo na razini kakvoj trebamo biti, rezultat ne bi trebao izostati, uz dužno poštovanje Češkoj."

Još malo o stavu i agresivnosti, Vrsaljko se slaže da će doza toga biti više potrebna u druge dvije utakmice nego protiv Engleske.

"Sljedeća utakmica će biti fajterska u kojoj će biti bitan rezultat, ali ćemo mi biti oni koji ćemo je usmjeriti. Na nama je hoćemo li se tući s njima ili ćemo napraviti ono što će nas dovesti do pobjede. Napravit ćemo sve da dođemo do željenog rezultata."

Mnogo se govori o sljedećoj destinaciji Vrsaljka u karijeri. Nije tajna da je na izlaznim vratima Atletica, a nije tajna ni da ga priželjkuju navijači Hajduka. Vrsaljko je biranim riječima govorio o Bijelima, ali glasine nije ni potvrdio ni odbacio.

"Hoću li se vratiti kući u daljoj budućnosti, ne znam. Što se tiče Hajduka i navijača, ono što rade je fenomenalno i želim im sve najbolje u sljedećim sezonama. Vidim da idu uzlaznom putanjom, imaju dobru struku koja ih vodi i dižu se, želim im sve najbolje. Što se tiče moje karijere, ne mogu otkriti svoje planove. Što se tiče povratka kući, bit će u daljoj budućnosti, a hoće li biti u smislu igranja ili života u Hrvatskoj, to ćemo vidjeti", zaključio je.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!