Košarka

NBA razmatra promjene pravila kako bi spriječila iznuđivanje slobodnih bacanja

Matej Kačan • utorak, 15.06.2021.
NBA razmatra promjene pravila kako bi spriječila iznuđivanje slobodnih bacanja

Pokušajima napadača u NBA ligi da "na silu" iznude prekršaje na šutu mogao bi doći kraj jer NBA razmatra promjene pravila glede neprirodnih kretnji na šutu...

Odbor za natjecanje NBA lige sastao se u ponedjeljak kako bi razmotrio mogućnosti promjene pravila koje dosta živcira većinu ljubitelja košarke. Naime, lige gleda na opcije kako bi kažnjavala "neprirodne kretnje" pri šutu koje zvijezde koriste kako bi iznudile slobodna bacanja.

James Harden, Luka Dončić, Trae Young samo su neki od igrača koji se često bacaju unaprijed ili u stranu kako bi inicirali kontakt s obrambenim igračem i otišli na liniju, a liga je tome odlučila stati na kraj kako bi se smanjio broj bacanja i poboljšao tok igre.

Sastavljena je kompilacija poteza iz svih 30 ekipa s potezima i kretnjama koje se smatraju neprirodnima za šut te je ista poslana vlasnicima svih ekipa koji bi onda trebali glasati o pravilu koje pri takvim potezima ne bi značilo prekršaj na igraču.

Ako glasanje prođe, a diljem lige postoje indice da bi moglo jer je sve više zabrinutih oko iznuđivanja prekršaja, onda bi se nova pravila mogla primijeniti već na Ljetnoj ligi u Las Vegasu, kao i početkom sezone 2021/22.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2021. u 19:07
    to je trebalo davno zabranit
    Obrisan korisnik