Nogomet

Prva HNL juniora: Održan ždrijeb kvalifikacija, od sljedeće sezone 16 klubova

Sportnet • utorak, 15.06.2021.
Prva HNL juniora: Održan ždrijeb kvalifikacija, od sljedeće sezone 16 klubova
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu održan je ždrijeb kvalifikacija za popunu Prve HNL juniora. Na ždrijebu bilo je pet momčadi, a tri će izboriti nastup u društvu najboljih jer od sljedeće sezone sudjeluje 16 klubova.

Vrijedi spomenuti kako su klubovi izborili kvalifikacije temeljem prijave tajnika iz pet Središta HNS-a - Osijek, Rijeka, Split, Varaždin i Zagreb. Na ždrijebu našlo se pet sastava - Bjelovar, Cibalia, Gorica, Jadran-Poreč i Šibenik.

Zanimljivo je kako će se odigrati samo tri dvoboja i da će od iduće sezone elitni razred hrvatskog juniorskog nogometa imati 16 članova.

“Na prijedlog nadležnih tijela HNS-a i odlukom IO HNS-a uz prethodnu suglasnost HOO-a i Ministarstva sporta, Prva HNL juniora u natjecateljskoj sezoni 2021./22. igrat će se sa 16 klubova“, kazao je povjerenik Prve HNL juniora Josip Brezni.

Poznati su termini susreta. Prvi ogled na rasporedu je 17., drugi 19., a treći i ujedno posljednji 23. lipnja. Početak je u 17 sati i 30 minuta, a mjesto odigravanja bit će poznato naknadno.

Igra se jedna utakmica. U slučaju da rezultat nakon 90 minuta bude neriješen, nema produžetaka nego će odluka o pobjedniku biti poznata nakon udaraca sa 11 metara.

Kvalifikacije za popunu Prve HNL juniora u sezoni 2021./22.:

Četvrtak, 17. lipnja: Jadran-Poreč – Šibenik (17.30 sati).

Subota, 19. lipnja: Gorica – Cibalia (17.30 sati).

Srijeda, 23. lipnja: Poraženi iz para Jadran-Poreč/Šibenik – Bjelovar (17.30 sati).

Pripremio: Matej Kalem

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!