Nogomet

Hajduk, Osijek i Rijeka znaju protivnike na početku europskog puta

Branimir Korać • srijeda, 16.06.2021.
Hajduk, Osijek i Rijeka znaju protivnike na početku europskog puta
Foto: Pixsell

Nakon što je Dinamo saznao potencijalnog protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka, protivnike u drugom pretkolu Konferencijske lige saznali su Hajduk, Osijek i Rijeka...

Svi hrvatski predstavnici u Europi saznali su protivnike na početku europskog puta. Dinamo je prvi saznao da će igrati protiv islandskog Valura, a zatim ako prođe dalje ide na Omoniju s Cipra. Modri su saznali i tko bi im bio protivnik u slučaju ispadanja od Valura, tada bi igrali protiv lošijeg iz susreta između norveškog Bodo Glimta i Legije iz Varšave.

Hajduk za protivnika ima kazahstanski Tobol koji je na polovici kazahstanskog prvenstva trenutno na drugom mjestu na ljestvici sa samo jednim porazom u cijeloj sezoni i tri boda manje od vodeće Astane. Najzvučniji igrači Tobola su bivši srpski reprezentativac Zoran Tošić i njegov sunarodnjak Nemanja Nikolić, inače prvi strijelac Tobola.

Osječani nisu imali sreće i izvukli su najtežeg protivnika. Igrat će protiv Nenadu Bjelici jako dobro poznatog Pogona iz Szczecina koji je prošlu sezonu završio na trećem mjestu u poljskom prvenstvu. Na vratima Pogona je najbolji vratar poljske lige i bivši vratar Hajduka Dante Stipica, a prošle sezone važnu ulogu igrao je i nekadašnji igrač Rijeke Alexandar Gorgon.

Riječani imaju najlakši posao. Oni će igrati protiv bolje iz meča između andorske Santa Julije i Hajdukovog poznanika, malteške Gzire.

Utakmice drugog pretkola igraju se 22. i 29. srpnja.

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!