Nogomet

Martinez: 'Ovi bi momci išli kroz vatru jedni za druge'

Matej Kačan • četvrtak, 17.06.2021.
Martinez: 'Ovi bi momci išli kroz vatru jedni za druge'

Vrlo zadovoljan pobjedom i plasmanom u osminu finala, a najviše preokretom i reakcijom svoje ekipe bio je belgijski izbornik Roberto Martinez...

Belgijski izbornik Roberto Martinez bio je vrlo zadovoljan nakon pobjede svoje ekipe nad Danskom i plasmana u osminu finala. Belgija je loše krenula i odmah je pala u zaostatak i prvo poluvrijeme nije izgledalo dobro protiv razigranih Danaca.

"Bili smo u šoku prvih 20 minuta, nismo mogli raditi ono što inače činimo na terenu. Skidam kapu Dancima, iskoristili su prisutnost gledatelja u svoju korist. Nitko nas nije tako ozbiljno testirao u dugo vremena."

Ipak, usprkos punom stadionu suparničkih navijača i zaostatku, Belgija se sabrala i preokrenula je na krilima Kevina de Bruynea. No, Martinez ističe reakciju cijele ekipe.

"Uvijek je ključno pitanje kako reagirate kao momčad? Ovo je ekipa koja bi išla kroz vatru jedni za druge, momci su velikog srca. Žele dati sve od sebe za pobjedu, bez obzira na neprijateljsku atmosferu. Također, imaju iskustva da se prilagode tijekom susreta. U prvom smo poluvremenu bili previše udaljeni od akcije, nismo imali kontrolu. To se poboljšalo u drugom poluvremenu, De Bruyne je ušao i vidio gdje su prostori", kazao je Martinez o svom najboljem igraču.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!