Nogomet

Dalić: 'Moramo igrati s više igrača u završnici, to dosad nije bilo dobro'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 17.06.2021.
Dalić: 'Moramo igrati s više igrača u završnici, to dosad nije bilo dobro'
Foto: Pixsell

Zlatko Dalić pripremio je igrače na ono što ih čeka protiv Češke i poručio je da Hrvatska mora bolje i više napraviti u fazi napada...

Nakon visokih temperatura u Rovinju i Londonu, Hrvatsku je u Glasgowu dočekalo sunčano vrijeme, ali ne i tako toplo. Za vrijeme susreta protiv Češke neće biti vrućine i moći će se igrati u ugodnijim uvjetima.

"Imali smo u Rovinju lijepo vrijeme, u Londonu je bilo prevruće, ovdje će niti malo hladnije i ugodnije, bit će lakše igrati. Napravit ćemo trening, istrčati sutra na teren i dati sve od sebe", poručio je Zlatko Dalić

Hrvatska i dalje sve ima u svojim rukama, svjesni su toga i izbornik i igrači.

"Svaki poraz svima teško padne pa makar bio na Wembleyu od Engleske. S druge strane još uvijek je sve u našim rukama i atmosfera je dobra. Željni smo dobrog rezultata i on nam je nasušno potreban. Optimist sam zbog utakmica s Engleskom i Belgijom s kojima smo bili ravnopravni. Fali nam igra prema naprijed koja je bila loša i nadam se da ćemo to sutra popraviti. Probat ćemo zaigrati ofenzivnije, probati s više dubinskih lopti, moramo to malo bolje raditi. Vidjet ćemo za sastav, svi su zdravi osim Barišića."

Česi napadaju s puno igrača, ali to ostavlja i dosta prostora iza njihovih leđa.

"Izlaze iz bloka brzo sa 6-7 igrača u fazu napada. No to daje i nama puno prostora, morat ćemo ući u završnicu s više igrača, to nismo radili, premalo smo ulazili u prazan prostor, to moramo popraviti, igrati sa što više igrača u završnici. Bez toga i bez dobre tranzicije, neće moći."

Dalić je još jednom istaknuo koliki je problem đšto Hrvatska nema pomoć svojih navijača.

"Svaki poraz te malo poremeti i to je normalno, nama zato treba ta jedna pobjeda koja bi nas pogurala i dala nam energiju. Dečki su svjesni da nam treba pobjeda, nemamo nekih problema po tom pitanju, motivirani smo i spremni, neće nam biti lako. Igramo bez naših navijača i to nam nedostaje, s druge strane pola ekipa je doma u svojim kampovima i stadionima, ali nema alibija, moramo istrčati i dati sve od sebe. Na žalost nas je zapalo najgore moguće, Engleska i Škotska gdje njihovi mogu doći, a naši ne mogu, u istoj situaciji su i Česi."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!