Košarka

Težak početak: Košarkašice zamrznute na minus 42 na startu Eurobasketa

Matej Kačan • četvrtak, 17.06.2021.
Težak početak: Košarkašice zamrznute na minus 42 na startu Eurobasketa
Foto: Pixsell

U Francuskoj je za Hrvatsku započeo i Eurobasket za žene, a hrvatske reprezentativke nisu imale dobro iskustvo na samom početku turnira...

Hrvatske košarkašice odradile su sjajan pripremni period u prijateljskim utakmicama za Eurobasket, ali je već u prvom dvoboju na turniru stigao hladan tuš. Francuskinje su jedne od favorita natjecanja i svakako prva momčad grupe, a to su i pokazale na domaćem terenu u Strasbourgu.

Hrvatska je dobro krenula i parirala je u prvoj dionici koja je završila s 26:25 za Francusku, ali je nažalost to bilo to od otpora. Francuskinje su do poluvremena otišle na deset razlike, a dominacija je nastavljena i u drugom poluvremenu.

Završilo je velikih 105:63, ali ništa još nije izgubljeno. Iz skupine od četiri ekipe dalje idu tri pa se izabranice Stipe Bralića mogu ravnopravno vratiti pobjedama nad Rusijom i Češkom.

Endene Miyem je s 18 poena vodila pobjednice, 16 je dodala Sandrine Gruda. Kod Hrvatske je 12 poena uz devet skokova imala Ivana Tikvić, dok je Ivana Dojkić zabila 10 poena, ali uz jako loših 2/13 iz igre.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!