Košarka

Potpuni krah Sixersa, Šarić poveo protiv Zupca u finalu Zapada

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.06.2021.
Potpuni krah Sixersa, Šarić poveo protiv Zupca u finalu Zapada

Počelo je finale Zapadne konferencije i dobili smo finalni par Istočne konferencije. Na Istoku u finale idu Atlanta Hawksi nakon izbacivanja i velikog razočaranja za Philadelphiju...

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 96:103 (3-4)

Sixersi još jednom nisu uspjeli. Iz sezone u sezonu slažu se za ulazak u borbu za naslov, međutim ponovno su ostali kratki. U sedam utakmica izbacili su ih Atlanta Hawksi koji su tako tek drugi put u zadnjih 50 godina dohvatili finale Istočne konferencije. Prošli put bilo je to 2015. godine kada su ih svladali Cavsi, a ove godine igrat će protiv Bucksa.

Sixersi su imali sve u svojim rukama, nakon pobjede u šestoj utakmici u Atlanti, vratili su se kući za odlučujući dvoboj, imali su psihološku prednost zbog te pobjede i domaćeg terena, a na ruku im je išla i loša šuterska večer Traea Younga te izostanak punog doprinosa ozljedom načetog Bogdana Bogdanovića. Uz sve to uspjeli su izgubiti. Definitivno će morati ponuditi konkretne odgovore zašto im se ovo dogodilo.

Dvije i pol minute prije kraja Young je ubacio jednu od svojih rijetkih trica u ovom susretu za 93:87, ali u zadnju minutu Sixersi su ipak ušli s poenom zaostatka, no tada kreću ključni trenuci.

Prvo Thybulle radi prekršaj na trici nad Huerterom, a on ubacuje sva tri bacanja. Zatim Joel Embiid gubi loptu, Danilo Gallinari zakucava iz kontre za 98:92 i do kraja susreta Sixersi se više nisu oporavili.

Kevin Huerter predvodio je Atlantu s 27 poena i sedam skokova, Young je dodao 21 poen i deset asistencija uz šut 5/23, a John Collins dodao je 14 poena i 16 skokova.

Kod Sixersa Joel Embiid je ubacio 31 poen uz 11 skokova, a Tobias Harris 24 poena uz 14 skokova.

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 120:114 (1-0)

Phoenix Sunsi bez Chrisa Paula i LA Clippersi bez Kawhija Leonarda. Vođe momčadi nisu bile dostupne za prvu utakmicu finala Zapada, a na kraju su uspješniji bili Sunsi koji su slavili sa 120:114.

Bio je to ujedno i hrvatski dvoboj, na pobjedničkoj strani Dario Šarić kod Clippersa Ivica Zubac, a jedan od njih dvojice imat će produženu sezonu i završit će u NBA finalu.

Šarić je u ovom susretu imao manju minutažu, s klupe je odradio 11 minuta te upisao dva poena (0/1 za dva, 2/2 slobodna) uz dvije asistencije. Na drugoj strani Zubac je odradio 18 minuta i ubacio devet poena (2/3 za dva, 5/6 slobodna) uz tri skoka.

Prvo ime susreta bio je Devin Booker koji je odigrao još jednu veliku utakmicu i upisao je prvi triple-double u karijeri. Booker je susret završio s 30 poena, 13 skokova i 11 asistencija. 20 poena i devet skokova dodao je Deandre Ayton.

Kod Clippersa Paul George završio je s 34 poena (7/15 trica) i pet asistencija, a Reggie Jackson dodao je 24 poena i šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2021. u 10:35
    lud play off ove godine atlanta iznenadila
    Obrisan korisnik