Nogomet

Argentina i Čile izborili četvrtfinale Cope

HINA, Matej Kačan • utorak, 22.06.2021.
Argentina i Čile izborili četvrtfinale Cope

Reprezentacije Argentine i Čilea izborile su četvrtfinale Copa Americe kao ekipe iz skupine A nakon što je Argentina u trećem kolu slavila, a Čile remizirao...

Argentina i Čile osigurali su nastup u četvrtfinalu Copa Americe koje se održava u Brazilu. Argentina je pobijedila Paragvaj 1:0 u trećem kolu skupine A u Braziliji, a Lionelu Messiju je to bila 147. utakmica za argentinsku reprezentaciju čime je dostigao nekadašnjeg suigrača Javiera Mascherana po broju nastupa u nacionalnom dresu.

Čovjek odluke u Braziliji bio je Alejandro Gomez, koji je jedini pogodak na utakmici, nakon dodavanja Angela Di Marie, postigao u desetoj minuti.

Messi, koji je prvu utakmicu za Argentinu odigrao 16. kolovoza 2005. godine, izjednačio se s dugogodišnjim suigračem u Barceloni Mascheranom po broju nastupa i sigurno će postati igrač s najviše odigranih utakmica za argentinsku odabranu vrstu čiji je već najbolji strijelac sa 73 zabijena gola.

U drugom susretu u skupini A Urugvaj i Čile odigrali su neriješenih 1:1. Čile je poveo golom Eduarda Vargasa u 26. minuti, a Urugvaj je izjednačio nakon autogola Artura Vidala u 66. minuti.

U skupini A Argentina je prva sa sedam bodova, Čile je drugi s pet, Paragvaj treći s tri, dok Urugvaj ima jedan bod, a Bolivija je bez bodova. Posljednje tri reprezentacije do sada su odigrale samo dvije utakmice, a najbolje četiri plasirat će se u četvrtfinale.

Copa America, grupa A:
Argentina - Paragvaj 1:0
Urugvaj - Čile 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!