Nogomet

Barišić: 'Situacija s leđima sada je dobra, potpuno sam spreman'

Mihaela Bradovski • petak, 25.06.2021.
Barišić: 'Situacija s leđima sada je dobra, potpuno sam spreman'
Foto: Pixsell

Borna Barišić imao je dosta problema s ozljedom i tek sada je u potpunosti zdrav i spreman te u mogućnosti pomoći reprezentaciji...

Jedan od onih koji su brinuli Zlatka Dalića je i Borna Barišić. Imao je problema s ozljeama, nedavno su ga uhvatila i leđa, ali sada je potpuno spreman.

"Moja situacija s leđima sada je u redu. Kada sam došao u Rovinj osjetio sam leđa, uspio sam nakratko zaliječiti pa se vratilo, ali sada je situacija opet dobra. Odigrao sam jako puno utakmica i kada smo osvojili naslov i bili pred krajem sezone, već mi je bio fokus na Euru. Naravno da kada mi se dogodila prva ozljeda, protiv Celtica, bio sam zabrinut, ali uspio sam to sanirati pa se ipak dogodila kasnije i ta neobična ozljeda. To me poremetilo, ali sada je sve u redu, upisao sam i tih 20 minuta i pomogao reprezentaciji da se plasiramo u sljedeću rundu."

Škote je Hrvatska izbacila s Eura, ali Škoti će navijati za Hrvatsku.

"Bilo je poruka i prije turnira i utakmice, zaželili su mi sreću, kasnije su čestitali i poručili da smo zasluženo prošli i da navijaju sada za nas. Imamo veliku podršku iz Škotske."

Dok je Barišić imao problema s ozljedom, u prvih 11 ušao je Joško Gvardiol.

"Ne bih previše komentirao svoje suigrače, tko je kako odigrao, to je stvar struke, ali mogu reći o Jošku da je veliki potencijal i uvjeren sam da će izrasti u vrhunskog igrača. Jako je dobar dečko, dobra je osoba."

Barišić se nada da će Hrvatska protiv Španjolske odigrati jako dobru utakmicu.

"Previše pričati o Španjolskoj mislim da ne treba. Puno kombinatorike, vrhunski i kvalitetni igrači, a što se tiče penala, nadam se da do njih neće ni doći. Mi imamo puno samopouzdanja i vjere, nismo dobro krenuli, ali sada je druga stvar. Vraćaju se i naši navijači i vjerujem u jako dobru utakmicu protiv Španjolske."

Sjajna sezona s Rangersima napunila ga je samopouzdanjem i u reprezentaciji.

"Apsolutno. Kada imaš sezonu kakvu sam i ja imao, to ti donosi puno samopouzdanja. U Rangersima smo imali puno velikih utakmica i to ti daje samopouzdanje i ovdje."

"Kada ne ulaziš kao favorit, opušteniji si, ali ako nisi favorit, znači i da je protivnik teoretski jači od tebe. No ne sumnjam u našu kvalitetu."

U Kopenhagenu će Hrvatska napokon imati pomoć svojih navijača.

"Dolazak naših navijača je nešto što nam je jako potrebno. To nam je bio veliki minus u Londonu i Glasgowuu. Sama stvar da je toliko ulaznica tako brzo rasprodano, puno nam govori i puno će nam značiti."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!