Ostali sportovi

Britanci u problemima: 'Neki sportaši odbijaju cjepivo'

Mihaela Bradovski • petak, 25.06.2021.
Britanci u problemima: 'Neki sportaši odbijaju cjepivo'

Cilj Međunarodnog olimpijskog odbora i organizatora Olimpijskih igara u Tokiju je da što veći broj sudionika Igara dođe procijepljeno. Bitanci tvrde kako imaju problem s tim...

Prvi čovjek Britanskog olimpijskog odbora Andy Anson priznaje kako dio sportaša još uvijek nije pristao na cijepljenje prije puta na Olimpijske igre u Tokio.

"Preko 90 posto naših sportaša bit će cijepljeno, ali postoje osobe koje ne žele primiti cjepivo. Pokušavamo ih uvjeriti da u konačnici pristanu. Ljudi imaju pravo na izbor i mi to moramo respektirati, ali ovo nam ne pomaže", priznaje Anson.

"Cilj nam je procijepiti kompletnu delegaciju i sve sportaše što je preko tisuću osoba. Imamo određenih problema i sa sportašima koji konstantno putuju cijelim kontinentom, ali uvjeren sam da će na kraju gotovo svi primiti barem jednu dozu." Postoje određene stvari koje mu se ne sviđaju i koje predstavljaju rizik.

"Praktički 11 tisuća sportaša hranit će se na jednom mjestu. Neće biti miješabnja s ostalim delegacijama, držat ćemo se zajedno, zajedno ćemo jesti i bit ćemo u polubalonu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!