Ostali sportovi

Pucar upisao dva poraza, izmakla mu medalja i četvrtfinale

Sportnet, Matej Kačan • subota, 26.06.2021.
Pucar upisao dva poraza, izmakla mu medalja i četvrtfinale

I posljednji hrvatski stolnotenisač na Europskom prvenstvu u Varšavi okončao je svoj nastup. Subota je bila dan D, dva važna meča u kojima je Tomislav Pucar, nažalost, poražen...

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar je u paru s Darkom Jorgićem igrao za polufinale i medalju. Hrvatsko-slovenski par je odlično otvorio susret, poveli su 1:0 u setovima i u drugom setu vodili 6:5. Činilo se kako imaju igru, no iskusniji i nezgodni Portugalci Tiago Apolonia i Joao Monteiro uspjeli su okrenuti meč u svoju korist i na kraju slavili s 3:1 (-5, 9, 6, 9).

"Bio je to težak meč, Pucar i Jorgić su bolje otvorili. Krenuli su vrlo agresivno te smo se morali prilagoditi i boriti da preuzmemo kontrolu igre", kazao je Apolonia.

Šteta za Pucara i Jorgića jer su na ovom Euru odigrali dva odlična meča i dočetvrtfinala izbacili jako dobre parove, među ostalim, druge nositelje Nijemce Bolla i Franzisku (3:2) te Šveđane Perssona i Kallberga (3:1).

"Dobro smo krenuli, no drugi set sam promašio nekoliko čistih lopti s bekhendom, a rezultat toga je da su oni osvojili taj set. Nakon toga su oni počeli igrati bolje, a i Darko je malo izgubio samopouzdanje. U nastavku smo obojica griješili, dok su oni stvarno bili dobri i zasluženo prošli dalje", kazao je Pucar.

U nastavku dana Pucara je čekao meč u pojedinačnoj konkurenciji i borba za četvrtfinale. Hrvatski stolnotenisač je bio lagani favorit, ali Čeh Lubomir Jančarik je slavio s 4:2 (-5, 9, -7, 3, 10, 8) i potvrdio dobru formu ove sezone. Osim što je izborio Olimpijske igre, na ovom Euru u 2. kolu izbacio je petog nositelja, Francuza Simona Gauzya s glatkih 4:0.

I ovog puta Pucar je dobro krenuo, vodio je 1:0 i 2:1 u setovima. Kod 2:2 je vodio 9:8, u šestom setu je imao prednost od 6:3 i 7:6, no ništa nije pomoglo zaraspoloženog Čeha.

"Bila je to moja solidna igra, tako-tako. Imao sam vodstvo i šanse koje nisam koristio. U otvorenoj igri je bolji, dok sam ja više trebao dobiti poena oko servisa i prijema. Ukupan dojam? Čekam iduće Europsko prvenstvo, nadam se boljim rezultatima", zaključio je hrvatski stolnotenisač, koji neće imati previše vremena za odmor jer za desetak dana kreću pripreme za Olimpijske igre.

Inače, da je prošao među najboljih osam čekao bi ga Nijemac Dimitrij Ovtcharov, jedan od najboljih europskih igrača, ali i igrač kojeg je na SP-u 2019. upravo Pucar izbacio iz natjecanja.

Nijemci Qiu Dang i Nina Mittelham su europski prvaci u mješovitim parovima nakon što su ufinalu s 3:0 pobijedili Slovake Lubomira Pišteja i Barboru Balažovu. Broncu su osvojili Francuzi Simon Gauzy i Prithika Pavade te Emmanuel Lebesson i Yuan Jia.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!