Nogomet

Xhaka: 'Francuska je svjetski prvak, ali ne smijemo se podcijeniti'

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 28.06.2021.
Xhaka: 'Francuska je svjetski prvak, ali ne smijemo se podcijeniti'

U večernjem dijelu programa u ponedjeljak Francuska će tražiti plasman u četvrtfinale dvobojem protiv Švicarske...

Kapetan švicarske nogometne reprezentacije Granit Xhaka izjavio je u nedjelju da mogu iznenaditi svjetske prvake Francuze u utakmici osmine finala Eura, koja će se igrati u ponedjeljak u 21 sat u Nacionalnoj areni u Bukureštu.

"Na papiru je Francuska favorit, ipak su oni svjetski prvaci. No, ne smijemo sebe podcjenjivati, pa bih rekao da su šanse 55-45 za Francusku", izjavio je veznjak Arsenala, koji će bitku na sredini terena voditi sa N'Golom Kanteom iz Chelseaja i Paulom Pogbom iz Manchester Uniteda.

"Francuska ima dva fantastična napadača, Karima Benzemu i Kyliana Mbappea, ali veznjaci Kante i Pogba su vrlo bitni za igru Francuza. Kante toliko pretrči i osvoji ničijih lopti za vrijeme utakmice kao da ima osam plućnih krila", dodao je Granit Xhaka.

Uefa je povećala dozvoljeni kapacitet za utakmicu Francuske i Švicarske, te će susret u Nacionalnoj areni u Bukureštu moći gledati 25.000 navijača. To je skoro polovica kapaciteta Nacionalne arene, koja prima oko 55.000 gledatelja. Do sada je dozvoljeni kapacitet za utakmice Eura u Bukureštu bio 25 posto stadiona, što je oko 12.500 navijača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!