Tenis

Johanna Konta u samoizolaciji, ništa od nastupa u Wimbledonu

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.06.2021.
Johanna Konta u samoizolaciji, ništa od nastupa u Wimbledonu

Britanska tenisačica Johanna Konta ipak neće moći nastupiti na ovogodišnjem Wimbledonu. Konta je završila u samoizolaciji nakon pozitivnog testa na koronavirus kod jednog od članova njenog tima...

Danas kreće glavni ždrijeb Wimbledona, a u turniru ipak neće biti najbolje britanske tenisačice Johanne Konte. Konta je morala odustati od nastupa zbog pozitivnog testa na koronavirus kod jednog od članova tima.

Svi sudionici smješteni su u službenom hotelu i mogli su prijaviti tek tri člana tima, Konta je prijavila svog zaručnika, trenera Dana Smethursta i kondicijskog trenera Gilly Myburgha, a jedan od njih bio je pozitivan.

S obzirom da je Konta bliski kontakt, morat će u samoizolaciju na deset dana i to iznimno u svom domu s obzirom da živi nedaleko od hotela.

U glavnom ždrijebu trebala je nastupiti protiv Katerine Siniakove, bila j u dobroj formi, u Nottinghamu je osvojila prvi turnir nakon četiri godine, ali sada mora u izolaciju.

Konta je druga sudionica koja je morala odustati nakon što se sto dogodilo Dancu Frederiku Nielsenu. Njegov trener bio je pozitivan pa je Nielsen završio u samoizolaciji. Tako je bez nastupa ostao i Franko Škugor koji je trebao nastupiti s Nielsenom u konkurenciji muških parova.

FOTO: Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!