Tenis

Čilić prosuo 2-0 u setovima i izgubio od drugog nositelja

Matej Kačan • subota, 03.07.2021.
Čilić prosuo 2-0 u setovima i izgubio od drugog nositelja

Iako je imao 2-0 u setovima i sve u svojim rukama, Marin Čilić ipak je poražen od drugog nositelja Daniila Medvjedeva u trećem kolu Wimbledona...

Hrvatski tenisač Marin Čilić ipak je zaustavljen u trećem kolu Wimbledona. Marin je protiv drugog nositelja, Rusa Daniila Medvjedeva imao 2-0 u setovima i ogromnu šansu za iznenađenje, ali je prosuo sve i ne ide u drugi tjedan turnira.

Čilić je sjajno krenuo u meč te je u prvom setu imao i 4:2 nakon breaka, ali Rus odmah vraća istom mjestom i ide se u tie-break gdje je Marin bolji sa 7:3. Na valu tog optimizma i dobre igre je i drugi set započeo sjajno, Čilić je napravio novi break za 2:1, i to bez osvojenog poena Medvjedeva na servisu.

Ne samo da je Čilić tu prednost zadržao do 2-0, već je uzeo još jedan servis za 6:3. No, u drugoj polovici trećeg seta Marin se počeo raspadati u igri. Izgubio je tri servisa u nizu nakon 2:2, uzeo tek jedan od potrebna tri breaka za nadoknadu i Medvjedev uzima treći set sa 6:3.

Nastavilo se to početkom četvrtog seta gdje Medvjedev kreće s 3:0 i postaje jasno tko je na terenu drugi, a tko 37. igrač svijeta. Čilić do kraja neće doći u break šansu, četvrti set je izgubio sa 6:3, a u petom nije došao ni do gema u prvih pet igara.

Najbolje trenutke tenisa imao je pri 5:0 na servisu Medvjedeva kad je 0:40 i tri meč lopte pretvorio u svoju break loptu, a onda i oduzimanje servisa i povratak na 5:2, ali to je bio tek labuđi pjev za kraj Marinovog nastupa na Wimbledonu. Rus u osmini finala ide na Huberta Hurkacza.

Wimbledon, treće kolo:
Marin Čilić (Hrvatska) - Daniil Medvjedev (Rusija, 2) 7:6, 6:3, 3:6, 3:6, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 03.07.2021. u 22:07
    Kakav panj ovaj Čilić sramota, tako je prosuo i Davis cup protiv Argentine u finalu oprosti se vise dok ti je vrijeme, i ne brukaj se vise cak mu se i komentator na Sport klubu HR smije koliko puta lupi lopticu o pod prije servisa hahahaha, nevjerojatno cak 22 puta je izbrojao.
    Šojka Rugalica