Nogomet

Argentina i Ekvador izborili polufinale Cope

Matej Kačan • nedjelja, 04.07.2021.
Argentina i Ekvador izborili polufinale Cope

U drugom polufinalu Copa Americe igrat će nogometaši Argentine, koja je svladala Ekvador, te Kolumbije koja je boljim izvođenjem jedanaesteraca prošla protiv Urugvaja...

Još je jednom genijalnost Lea Messija dovela Argentinu u šansu za veliki naslov. Messi nema riješenu situaciju s ugovorom, ali ga to ne sputava da dominira u nacionalnom dresu. Argentina je u četvrtfinalu Copa Americe svladala Ekvador s 3:0, a Messi je sudjelovao u sva tri gola.

Prvo je u 40. minuti poslužio Rodriga De Paula koji je samo zakucao loptu iz blizine, a u drugom poluvremenu je nakon dosta mučenja u 84. asistirao Lautaru Martinezu za 2:0. Posao je zaključio fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca u trećoj minuti nadoknade nakon što je Piero Hincapie dobio crveni karton za prekršaj.

U polufinalu će Argentinci igrati protiv Kolumbije koja je iznenadila Urugvaj u Brasiliji. Nije bilo pogodaka u 120 minuta pa se išlo na izvođenje jedanaesteraca gdje su Kolumbijci bili uspješniji.

Jose Gimenez i Matias Vina promašili su za Urugvaj, Kolumbijci su svi bili točni pa su golovi Cavanija i Suareza u raspucavanju bili nebitni te Kolumbija ide u polufinale.

Copa America, polufinale:
Argentina - Ekvador 3:0
Urugvaj - Kolumbija 0:0 (p. 2:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!