Košarka

Češka u nevjerojatnoj maniri do finala u Victoriji, igra protiv Grčke

Matej Kačan • nedjelja, 04.07.2021.
Češka u nevjerojatnoj maniri do finala u Victoriji, igra protiv Grčke

Košarkaši Češke izborili su finale kvalifikacijskog turnira u Victoriji u rijetko viđenoj dramatičnoj završnici protiv domaćina Kanade...

Košarkaški kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji se igra u kanadskoj Victoriji ponudio je nevjerojatnu polufinalnu utakmicu. Igrali su domaćin Kanada i Češka, a Česi su u finale prošli nakon neviđene završnice i utakmice.

Naime, samo 52 sekunde prije kraja je Češka imala 94:84 i pobjedu u rukama, ali su Kanađani krenuli u nevjerojatnu seriju koja je zaključena tricom Andrewa Wigginsa za produžetak. U produžetku Kanada kreće s 5:0, ali do kraja Češka radi 9:2 i slavi.

Tomas Satoransky na kraju je bio heroj košem za 103:101 sekundu i pol do kraja, nevjerojatnim ubačajem s poludistance iz pada od table. blake Schilb je s 31 poenom vodio Čehe, 14 uz 19 skokova dodao je Ondrej Balvin.

Kod Kanađana je Wiggins stao na 22, poen više zabio je RJ Barrett, a 21 Nickeil Alexander-Walker. U drugom polufinalu lako je slavila Grčka.

Turci su krenuli s 22:8 u prvoj četvrtini, ali je ostatak pripao Grčkoj koja je do poluvremena smanjila razliku, a u drugom dijelu prelomila i pobjegla na čak 18 razlike za kraj i 81:63. Nick Calathes je s 18 poena predvodio Grke.

U finalima ostalih turnira sastaju se Brazil i Njemačka, Litva i Slovenija te Srbija i Italija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!