Nogomet

Southgate: 'Igrači su fenomenalni u žrtvi za ekipu'

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 04.07.2021.
Southgate: 'Igrači su fenomenalni u žrtvi za ekipu'

Na konferenciji za medije nakon susreta s Ukrajinom, engleski izbornik Gareth Southgate pohvalio je momčadski duh ekipe i žrtvu igrača za kolektiv...

Engleski izbornik Gareth Southgate izjavio je u subotu, nakon što se njegova reprezentacija plasirala u polufinale Europskog prvenstva pobijedivši Ukrajinu 4:0, da je duh cijele grupe igrača taj koji izdvaja njegovu momčad od ostalih.

Zahvaljujući dvama pogotcima Harryja Kanea te po jednom Harryja Maguirea i Jordana Hendersona, Engleska se prvi put nakon 25 godina našla u polufinalu, a Southgate je kao razlog njihovog napretka pozdravio kolektivni duh svoje momčadi.

"Izveli smo fantastičnu predstavu, ne samo igrači koji su započeli, već i igrači koji su kasnije ušli u igru", rekao je Southgate na konferenciji za novinare. "Također zapravo razmišljam o igračima koje sam izostavio iz ekipe, a koji nisu izašli na teren", dodao je.

"Oni su bili tako veliki dio onoga što radimo. Teško je održati grupu ove veličine uključenom, sretnom, osjećajući se cijenjenom. A opet, ti su dečki bili fenomenalni u načinu na koji su se žrtvovali za grupu. Zbog tog smo duha u polufinalu. Naravno da je kvaliteta naše igre važna, ali vidio sam da puno reprezentacija ispada jer nemaju duh ovih dečkiju", istaknuo je engleski izbornik.

Engleskoj sad slijedi polufinalna utakmica s Danskom u srijedu na Wembleyu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!