Tenis

Nikola Mektić i Mate Pavić sjajnim izdanjem izborili finale Wimbledona!

Branimir Korać • četvrtak, 08.07.2021.
Nikola Mektić i Mate Pavić sjajnim izdanjem izborili finale Wimbledona!

Hrvatska ima finaliste Wimbledona! Najbolji par svijeta Nikola Mektić i Mate Pavić pobjedom u četiri seta protiv Rajeeva Rama i Joea Salisburyja izborili su prolaz u finale...

Nikola Mektić i Mate Pavić izvor su frustracija za Rajeeva Rama i Joea Salisburyja koji ih nisu uspjeli svladati niti iz četvrtog pokušaja. Sva četiri puta sastali su se ove godine, a Mektić i Pavić do ovog meča nisu im prepustili niti set.

I u ovaj meč hrvatski par odlično je krenuo i dobio je prvi set, bilo je neizvjesno, ali u tie-breaku su Pavić i Mektić ipak bili mirniji.

I u drugom setu Ram i Salisbury igrali su dobrom, imali su break lopte koje nisu iskoristili i onda su kažnjeni. Kod 3:2 Pavić i Mektić rade break te odnose set sa 6:3.

Nakon osam izgubljenih setova u dosadašnjim međusobnim susretima, Ram I Salisbury napokon uzimaju set protiv Mektića i Pavića i to u tie-breaku s glatkih 7:2.

Tu su se napunili samopouzdanjem i u trećem gemu četvrtog seta stigli su do breaka, ali nisu ga uspjeli zadržati. Odmah su izgubili svoj servis i više nisu uspjeli doći do prednosti. Još jednom je odluka pala u tie-breaku, ovaj put Mektić i Pavić slave sa 7:5 i prolaze u finale.

U finalu će ih čekati dvoboj protiv Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa koje su svladali u Monacu, ali su onda od njih izgubili u Madridu.

Wimbledon, polufinale parova:
Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska/Hrvatska, 1) - Rajeev Ram/Joe Salisbury (SAD/Velika Britanija, 6) 7:6(6), 6:3, 6:7(2), 7:6(5)
Marcel Granollers/Horacio Zeballos (Španjolska/Argentina, 4) - Simone Bolelli/Maximo Gonzalez (Italija/Argentina) 6:4, 6:4, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!