Tenis

Ashleigh Barty uživa u svom najboljem Wimbledonu u karijeri

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.07.2021.
Ashleigh Barty uživa u svom najboljem Wimbledonu u karijeri

Prva igračica svijeta Ashleigh Barty prvi put u karijeri izborila je nastup u finalu Wimbledona. Barty je u polufinalu bila bolja od Angelique Kerber...

Ashleigh Barty tek drugi put u karijeri igrat će u finalu nekog Grand Slam turnira. 2019. godine osvojila je Roland Garros, a sada ima priliku osvojiti i Wimbledon.

U Londonu je dosad imala najmanje uspjeha. Četiri puta je nastupila u glavnom ždrijebu i nikada nije otišla dalje od četvrtog kola.

Ove godine ipak je ispunila očekivanja i došla do finala, a posljednja prepreka jna tom putu bila je iskusna Njemica Angelique Kerber.

Kerber je već na startu meča izgubila servis iako je u prvom gemu imala 15:40 i mogla je ona biti ta koja će doći do prednosti. Barty nakon što je povela, do kraja seta nije gubila servis.

U drugom setu Njemica je napravila ono što nije u prvom, krenula je s 3:0, ali na servisu za set nije izdržala i izgubila je servis.

Odluka je pala u tie-breaku gdje je Barty odjurila do 6:0 i Kerber više nije imala šanse za vratiti se.

Australka je susret završila s 38 winnera i 16 neprisiljenih pogrešaka dok je kod Kerber situacija bila drugačija pa je upisala 16 winnera te 23 neprisiljene pogreške.

Wimbledon, polufinale:
Ashleigh Barty (Australija, 1) - Angelique Kerber (Njemačka, 25) 6:3, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!