Rukomet

EHF poništio pobjedu Hrvatica protiv Austrijanki, ponovno će se igrati završnica susreta

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 09.07.2021.
EHF poništio pobjedu Hrvatica protiv Austrijanki, ponovno će se igrati završnica susreta

Nevjerojatan propust na Europskom prvenstvu za rukometašice do 19 godina. Hrvatska je igrala protiv Austrije, upisala pobjedu 24:23, ali Disciplinska komisija odlučila je poništiti taj rezultat. Priopćenje HRS-a prenosimo u cijelosti...

Nakon završetka prve utakmice protiv Austrije koju je hrvatska ženska juniorska reprezentacija odigrala u Celju na Europskom prvenstvu koje se upravo održava, Austrijski rukometni savez je uputio protest Europskoj rukometnoj federaciji (EHF-u).

Protest se odnosi na igračicu Hrvatske Miju Brkić, koja je igrala s dobivena tri isključenja te ujedno i postigla pobjednički pogodak protiv Austrije. Nakon pregleda video-snimke utakmice, Disciplinska komisija EHF-a je utvrdila da je Mia Brkić dobila tri isključenja u sljedećim minutama: 18:38, 32:07, 47:56. Nakon toga, Disciplinska komisija W19 EHF EURA je donijela odluku da se poništava konačan rezultat utakmice te da će se završnih 10 minuta i dvije sekunde utakmice između Austrije i Hrvatske ponovno odigrati, počevši od rezultata 18:19 za Hrvatsku.

Satnica odigravanja bit će poznata uskoro.

FOTO: HRS/Jozo Čabraja/kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!