Tenis

Shapovalov prijetio, ali Đoković ipak slavio u tri seta

Branimir Korać • petak, 09.07.2021.
Shapovalov prijetio, ali Đoković ipak slavio u tri seta

Novak Đoković ušao je u svoje 30. Grand Slam finale. U polufinalu Wimbledona u dosta tijesnom meču svladao je Denisa Shapovalova u tri seta...

Novak Đoković nastavlja pohod prema novoj Grand Slam tituli. Odigrao je odličan meč u polufinalu Wimbledona protiv Denisa Shapovalova koji je prijetio, imao je dosta prilika za uzeti barem jedan set, ali Đoković je još jednom potvrdio neviđenu mentalnu snagu.

Bilo je to još jedno odlično izdanje prvog igrača svijeta koji je sada na korak do titule pobjednika. Protivnik će mu biti prvi Talijan u finalu Wimbledona, Matteo Berrettini, igrač koji nije izgubio nijedan meč na travi ove godine.

Shapovalov je dobro krenuo u meč i stigao je do breaka u trećem gemu, ali na servisu za set nije izdržao, Đoković je vratio izgubljeni servis i u konačnici izborio tie-break u kojem je bio bolji sa 7:3.

U drugom setu Shapovalov je imao 0:40 pa u sljedećem retern gemu 15:40, no sve je to prokockao. Kazna je stigla u završnici seta kada je Đoković napravio break i poveo sa 6:5 te ubrzo uzeo set.

I treći set donio je dosta break prilika, a odluku u završnici seta. Đokovičć je ponovno kod 5:5 uzeo protivniku servis i dpvršio posao.

Na kraju je sa 7:6, 7:5, 7:5 prošao u finale, a Shapovalov može žaliti za propuštenim prilikama.

Kanađanin je imao čak 11 break lopti, a iskoristio je tek jednu dok je Đoković od njih deset iskoristio tri.

Wimbledon, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Denis Shapovalov (Kanada, 10) 7:6(3), 7:5, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!