Tenis

Sjajni Talijan Matteo Berrettini prvi finalist Wimbledona

Branimir Korać • petak, 09.07.2021.
Sjajni Talijan Matteo Berrettini prvi finalist Wimbledona

Prvi finalist Wimbledona je Talijan Matteo Berrettini. Berrettini je u polufinalu bio bolji od Poljaka Huberta Hurkacza u četiri seta...

Matteo Berrettini prvi je stigao do finala Wimbledona. Berrettini je odigrao odličan meč protiv Huberta Hurkacza, potpuno ga je nadigrao i prošao u finale.

Talijanu je za finale trebalo dva sata i 40 minuta, Hurkacz je uspio uzeti jedan set, ali u ostala tri seta Berrettini je dominirao.

Berrettini je već u trećem gemu imao 0:40, nije to iskoristio, ali nakon što je Hurkacz poveo s 3:2, kreće serija Berrettinija. Uzeo je narednih čak 11 gemova, poveo s 2-0 u setovima i krenuo prema pobjedi.

Hurkacz je uspio u trećem setu stabilizirati igru i dovući se do tie-breaka, tamo je poveo s 4:0 i Berrettini se nije uspio vratiti.

Poljak ipak nije izdržao i nastavio u istom ritmu, odmah je izgubio prvi gem na svom servisu u četvrtom setu te je Berrettini zadržao tu prednost do kraja meča.

Talijan je tako stigao do svog prvog finala na Grand Slam turnirima i nastavio je fantastičnu seriju na travi gdje nije još uvijek ove godine izgubio nijedan meč.

Wimbledon, polufinale:
Matteo Berrettini (Italija, 7) - Hubert Hurkacz (Poljska, 14) 6:3, 6:0, 6:7(3), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!