Tenis

Barty preko Pliškove do druge Grand Slam titule u karijeri!

Matej Kačan • subota, 10.07.2021.
Barty preko Pliškove do druge Grand Slam titule u karijeri!

Prva tenisačica svijeta, Australka Ashleigh Barty potvrdila je svoj epitet najbolje tenisačice pobjedom na Wimbledonu. Barty je na travi All Englend Cluba u tri seta nadvisila Čehinju Karolinu Pliškovu...

Pobjednica ovogodišnjeg Wimbledona u ženskoj konkurenciji je prva nositeljica i prva tenisačica svijeta, Australka Ashleigh Barty. Ona je u finalnom meču za dva sata igre nadvisila Čehinju Karolinu Pliškovu.

Meč je išao u tri seta, ali je Barty bila bolja i opravdala je status favoritkinje. Krenula je sjajno, povela s 4:0 u prvom setu i privela ga kraju sigurno sa 6:3, dok je u drugom prosula 6:5 i servis za meč.

Pliškova je izborila tie-break u kojem je sa 7:4 izjednačila u setovima, ali je Barty u treći set krenula jednako sjajno kao i u prvi, povela je s 3:0 i riješila pitanje pobjednice.

Barty je ovom pobjedom došla do druge Grand Slam titule u karijeri nakon Roland-Garrosa 2019., a svoj najbolji rezultat u All England Clubu je popravila s osmine finala na titulu.

Australka je na tronu naslijedila Simonu Halep koja je titulu podigla 2019., a prpošle godine se Wimbledon nije održao zbog pandemije. Pliškova je pak ovim plasmanom u finale ponovila uspjeh s US Opena 2016.

Wimbledon, finale (Ž):
Ashleigh Barty (Australija, 1) - Karolina Pliškova (Češka, 8) 6:3, 6:7, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!