Tenis

Mektić i Pavić osvojili Wimbledon!

Matej Kačan • subota, 10.07.2021.
Mektić i Pavić osvojili Wimbledon!

Nikola Mektić i Mate Pavić okrunili su sjajnu sezonu najvećim teniskim naslovom. Hrvatski je par osvojio svoj prvi Grand Slam, i to odmah Wimbledon...

Dvadeset godina nakon Gorana, Hrvatska opet ima pobjednike u Wimbledonu! Mate Pavić i Nikola Mektić najbolji su par svijeta, a to su još jednom pokazali na najvećoj teniskoj pozornici, središnjem terenu u Wimbledonu.

Mektić i Pavić su u finalu svladali četvrte nositelje, Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa, španjolsko-argentinsku kombinaciju koja je pravi otpor i opasnost ponudila tek u drugom i u trećem setu kojeg je osvojila.

Nakon početnog ispitivanja snaga je bio dovoljan break za 4:3 u prvom setu pa su Mektić i Pavić to sigurno obranili i uzeli prvi set sa 6:4. U drugom nema breakova ni prilika za isti pa se ide u trinaestu igru, a tamo su Mektić i Pavić dobili sa 7:5.

Španjolac i Argentinac su se pribrali i sjajno su krenuli u treći set, s 4:0 te do konca trećeg seta zadržavaju tu prednost. U četvrtom setu opet izjednačeno, ali su Hrvati bolji na returnu što se na kraju i isplatilo.

Nakon propuštene dvije break lopte pri 3:2 pa još jedne, ujedno i meč lopte kod 5:4, Mektić i Pavić su iskoristili onu pri 6:5 za pobjedu i prvi Grand Slam naslov!

Wimbledon, finale parova:
N. Mektić/M. Pavić (1) - M. Granollers/H. Zeballos (4) 6:4, 7:6, 2:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!