Nogomet

Kane: 'Nema goreg nego izgubiti na jedanaesterce'

Jan Šneler • ponedjeljak, 12.07.2021.
Kane: 'Nema goreg nego izgubiti na jedanaesterce'

Nakon poraza u finalu Europskog prvenstva na punom Wembleyju, kapetan Engleske Harry Kane bio je vidno utučen zbog bolnog poraza...

Nakon 1996. godine, Englezi ponovno na svom terenu nemaju sreće s jedanaestercima. Prije 25 godina, Njemačka ih je izbacila u polufinalu, a sada su u finalu Talijani bili bolji u lutriji penala.

Jedan od onih koji mora biti priseban i smiren, a isto tako ne može sakriti utučenost je kapetan momčadi. Harry Kane ponio se kapetanski i nakon susreta stao u zaštitu svojih suigrača koji su promašili udarac s bijele točke.

"Dali smo sve od sebe, nismo mogli dati više. Nema goreg nego izgubiti na jedanaesterce. Ipak, moramo biti ponosni, na pravom smo putu i još ćemo napredovati. Penali su takvi, svatko može promašiti, a mi pobjeđujemo i gubimo zajedno", rekao je Kane.

Premda će ovaj poraz boljeti, Englezi imaju sreće da je za manje od godinu i pol Svjetsko prvenstvo u Kataru. To je prilika za ovu doista talentiranu momčad, da konačno dođe do naslova prvaka. Naslova koji Englezi čekaju od davne 1966. godine.

"Imamo dodatnu motivaciju za Svjetsko prvenstvo. Pobjednici smo, želimo pobjeđivati. Ovo boli i boljet će do kraja karijere, ali takav je nogomet", dodao je Kane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!