Tenis

Kvalifikantica izbacila Kvitovu, Stojanović preskočila prvi izazov

Branimir Korać • utorak, 13.07.2021.
Kvalifikantica izbacila Kvitovu, Stojanović preskočila prvi izazov

Na turniru u Pragu prva nositeljica završila je s nastupom. Petra Kvitova upisala je poraz potpuno neočekivano od slovačke kvalifikantice Rebecce Šramkove...

Sedma nositeljica turnira u Pragu, Nina Stojanović, prošla je u drugo kolo pobjedom preokretom protiv Vitalije Djačenko. Nije dobro krenula, izgubila je prvi set, ali nakon toga se oporavila i zaigrala puno bolje te upisala pobjedu u tri seta. Ovo joj je već treća uzastopna pobjeda u međusobnim dvobojima.

Tereza Smitkova lakše je od očekivanja svladala Maddison Inglis koja je uhvatila samo četiri gema. Čehinja je stigla do pobjede i pokazala kako polako hvata formu koju je izgubila nakon jednogodišnje pauze neposredno prije pandemije.

Za veliko iznenađenje pobrinula se slovačka kvalifikantica Rebecca Šramkova koja je izbacila prvu nositeljicu Petru Kvitovu. Kvitova nije na pravi način ušla u turnir i za to je kažnjena porazom koji nije očekivala.

Još jedna kvalifikantica koja je prošla u drugo kolo je Amerikanka Asia Muhammad koja je izbacila Australku Lizette Cabreru. Muhammad je u ranija dva meča protiv Cabrere poražena, ali ovdje je iskoristila nastup u kvalifikacijama za upoznavanje s terenom i svladala je Australku.

Samantha Stosur je ostala na jednoj pobjedi u 2021. godini i to onoj sa starta Australian Opena. Na povratku tenisu nikako ne može uhvatiti pravu formu pa je to iskoristila i Grace Min.

Neobičan meč odigrale su Greetje Minnen i Giulia Gatto-Monticone. Minnen je slavila u tri seta, a u dva seta koja je osvojila, ispustila je ukupno tek jedan gem.

WTA Prag, prvo kolo:
Nina Stojanović (Srbija, 7) - Vitalia Djačenko (Rusija, SR) 6:7(5), 6:1, 6:3
Tereza Smitkova (Češka) - Maddison Inglis (Australija) 6:2, 6:2
Rebecca Šramkova (Slovačka, Q) - Petra Kvitova (Češka, 1) 7:6(5), 3:6, 6:4
Asia Muhammad (SAD, Q) - Lizette Cabrera (Australija) 3:6, 6:2, 6:2
Grace Min (SAD) - Samantha Stosur (Australija, WC) 6:3, 2:6, 6:3
Greetje Minnen (Belgija, 9) - Giulia Gatto-Monticone (Italija) 6:0, 4:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!