Košarka

Hrvatski košarkaši do 20 godina upisali i četvrtu pripremnu pobjedu

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 14.07.2021.
Hrvatski košarkaši do 20 godina upisali i četvrtu pripremnu pobjedu
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

I iz posljednje pripremne utakmice, a druge protiv Njemačke, U20 reprezentacija Hrvatske je izašla kao pobjednik. Četiri pripremne utakmice, četiri pobjede – poticajni su to rezultati uoči FIBA European Challengera koji za ovu reprezentaciju kreće sljedeći tjedan na Kreti.

I u ovoj je utakmici, kao i u onoj jučerašnjoj, bilo rezultatskih oscilacija. Izjednačenje za kraj prve četvrtine, potom u drugoj najveće vodstvo Hrvatske od +13 zahvaljujući trici Lovre Gnjidića, slijedi vraćanje Njemačke te ponovno dvoznamenkasto vodstvo (+12) Hrvatske u trećoj četvrtini. Ipak, u posljednju se dionicu ulazi s tek košem prednosti (65:63), Njemačka preko slobodnih bacanja prelazi i u vodstvo (69:71), no Hrvatska kombiniranim akcijama (Porobić, Rašić, Gnjidić, Bošnjak) uzima pobjedu s rezultatom 87:81.

Hrvatsku je ovaj put predvodio Vito Porobić s 20 poena i pet asistencija. 17 je poena, šest skokova i četiri asistencije upisao Lovro Gnjidić, a po 15 su dodali Matej Bošnjak i Tomislav Buljan.

Trener reprezentacije Dino Repeša zadovoljan je prikazanim: “Čestitam momcima na još jednoj pobjedi, drago mi je da smo završili pripreme s četiri pobjede i nula poraza. Pokušavali smo se uigrati i napadački i obrambeno. Na momente je bilo dobro, međutim mali pad energije je dozvolio Nijemcima da se vrate u utakmicu. No, pokazali smo fokus i zube i u još jednoj neizvjesnoj završnici uspjeli smo odnijeti pobjedu zahvaljujući nekim dobrim napadačkim čitanjima gdje smo opet kažnjavali njihova preuzimanja. Obrambeno može definitivno biti bolje, međutim ne mogu biti nezadovoljan jer su momci pokazali želju i vrlo sam zadovoljan njihovim radom u posljednjih mjesec dana. Nadam se da ćemo nastaviti ovim putem i nastaviti s pobjedama na Challengeru na Kreti”, rekao je Dino te uz malu pauzu i razmišljanje dodao:

“Inače ne spominjem imena, no igrač koji mora biti primjer sljedećim generacijama je Karlo Lukačić koji je danas na terenu bio tek malo više od deset minuta, a napravio +/- +20. Dečko koji je bio van sastava s Češkom, ali je čekao svojih deset minuta radom, željom i voljom i pridonio tome da je njegovo provedeno vrijeme na parketu završilo s +20. Uz takav pristup prema reprezentaciji svih igrača, rezultat ne može izostati.”

AUTOR: Hrvatski košarkaški savez

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!