Tenis

Pecotić i Ajduković do drugog kola u Iasiju, slijedi veliki izazov

Branimir Korać • srijeda, 14.07.2021.
Pecotić i Ajduković do drugog kola u Iasiju, slijedi veliki izazov
Foto: Pixsell

Matija Pecotić i Duje Ajduković preskočili su prve prepreke na Challengeru u Iasiju, a sada ih očekuje puno teži posao...

Matija Pecotić prošao je u drugo kolo Challengera u Iasiju pobjedom protiv Španjolca Roberta Ortega-Olmeda u tri seta. Prvi set pripao je Španjolcu sa 6:4 breakom u završnici seta, ali onda kreće Pecotićev show. Uzeo je narednih 11 gemova i osigurao pobjedu. Ortega-Olmedo prekinuo je taj niz kada je već sve bilo gotovo, a i u tom gemu je spašavao meč lopte.

U drugom kolu Pecotića čeka dvoboj protiv prvog nositelja, Francuza Huga Gastona. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj, a Gaston je do prolaza došao pobjedom protiv Nermina Fatića u tri seta, 6:1, 3:6, 6:1.

Dalje ide i Duje Ajduković koji je u dva seta bio bolji od domaćeg igrača s pozivnicom Cezara Cretua. Za pobjedu je trebao samo sat i pol i potpuno je izdominirao ovim mečom.

U drugom kolu čeka ga teži posao, protivnik je ponovno Rumunj i to iskusni Marius Copil. On je u prvom kolu svladao bugarskog kvalifikanta Aleksandra Lazarova s 3:6, 6:3, 6:2.

Challenger Iasi, prvo kolo:
Matija Pecotić (Hrvatska) - Roberto Ortega-Olmedo (Španjolska) 4:6, 6:0, 6:1
Duje Ajduković (Hrvatska) - Cezar Cretu (Rumunjska, WC) 6:3, 6:2

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!