Nogomet

Krznar: 'S obzirom na put i vrijeme, neću tražiti dlaku u jajetu'

Branimir Korać • srijeda, 14.07.2021.
Krznar: 'S obzirom na put i vrijeme, neću tražiti dlaku u jajetu'
Foto: Pixsell

Dinamo je upisao prolaz u sljedeću fazu natjecanja u pretkolima Lige prvaka, može se reći kako je rutinski odradio uzvrat protiv Valura...

Posao je odrađen, prolaz u drugo pretkolo je upisan. Sve to bez neke velike drame na Islandu.

"Možemo biti zadovoljni, cilj smo ostvarili i slijedi nam drugo pretkolo, prebacujemo fokus na tu utakmicu, a naravno prije toga i na početak HNL-a. Uzvrat smo odradili mirno i rutinirano, ali opet s nekim crnim rupama što je sve razumljivo, uglavnom, sve u svemu smo zadovoljni", poručio je Damir Krznar.

U prvom poluvremenu iako je Dinamo igrao u vrlo jakom sastavu, nije tako lako dolazio do prilika.

"Valur je izuzetno čvrsto stao u defenzivni blok bez ikakvih želja da se otvori osim iz kontranapada, sve to na ovoj umjetnoj travi koja usporava i otežava, ali bili smo strpljivi, gradili, čekali i nakon 1:0 mislim da je stvar već bila riješena. Nakon toga bila je čista kontrola utakmice."

Ono što nije bilo dobro, ponovno je Dinamo nekim nepotrebnim pogreškama otvorio prostor protivniku.

"Stvorio je domaćin neke prilike u drugom dijelu, ali moramo biti realni i priznati da je to bilo našim greškama. Ponovno smo ponudili prilike protivniku i to je nešto na čemu moramo raditi. Hvala Bogu, početak je, ima vremena za ispravljanje, a nije nas koštalo i to je najbitnije."

"Ritam utakmice je bio sporiji i niži nego što je to bio do sada, ali s obzirom na put, vrijeme i sve ostalo, prilagodba je bila dobra i neću tražiti dlaku u jajetu."

sada slijedi prvo Slaven Belupo u prvenstvu, a odmah zatim i Omonia u drugom pretkolu Lige prvaka.

"Brzo se treba osvježiti i skupiti snagu za novu utakmicu. Kombinirat ćemo sastav i puno onih koji su danas igrali, preskočit će tu utakmicu."

"Omonia je puno ozbiljniji i neugodniji protivnik, prošle sezone je čini mi se bio u Europskoj ligi. Znači protivnik za svaki respekt i morat ćemo biti na većoj razini da bi očekivali prolaz, a zaista ga očekujemo."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!