Nogomet

Salvador drugom pobjedom do četvrtfinala, slavio i Meksiko

Matej Kačan • četvrtak, 15.07.2021.
Salvador drugom pobjedom do četvrtfinala, slavio i Meksiko

Skupina A je prva na Gold Cupu koja je kompletirala i drugo kolo, a prva reprezentacija koja je izborila četvrtfinale je Salvador...

Odigrani su i susreti drugog kola skupine A sjevernoameričkog Gold Cupa, a saznali smo i ime prvog četvrtfinalista. To su nogometaši Salvadora koji su s 2:0 svladali Trinidad i Tobago te su se s dvije pobjede plasirali iz skupine.

Salvador je u vodstvo doveo Jairo Henriquez u 30. minuti, a minimalno vodstvo stajalo je na semaforu sve do 90. minute kad je Walmer Martinez postavio konačan rezultat. Salvador ima maksimalnih šest bodova jer je u prvom kolu istim rezultatom svladao Gvatemalu.

Čudo bi se trebalo dogoditi da se iz iste skupine ne plasira i Meksiko koji se brzo oporavio od šoka na početku i remija. Meksikanci su do prve pobjede i četiri boda stigli na uvjerljiv način protiv Gvatemale.

Briljirao je Rogelio Funes Mori s dva gola, u 29. i 55. minuti, dok je Orbelin Pineda zapečatio sudbinu u 79. minuti. Meksiko ima četiri boda, a Trinidad i Tobago jedan pa se dosta toga mora poklopiti u zadnjem kolu.

Salvador bi trebao svladati Meksiko, a Trinidad i Tobago Gvatemalu, ali bi se rezultati trebali poklopiti tako da Trinidad i Tobago nadoknadi pet pogodaka gol-razlike. Ipak, susret Salvadora i Meksika definitvno će odlučivati o prvom mjestu u grupi.

Gold Cup, drugo kolo:
Trinidad i Tobago - Salvador 0:2
Gvatemala - Meksiko 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!