Košarka

Divac: 'Krešo Ćosić je zaslužan za moju karijeru, Jordan bi danas zabijao 80'

Matej Kačan • četvrtak, 15.07.2021.
Divac: 'Krešo Ćosić je zaslužan za moju karijeru, Jordan bi danas zabijao 80'
Foto: Pixsell

Legendarni srpski košarkaš i mnogo manje uspješni operativac Sacramento Kingsa Vlade Divac se u razgovoru osvrnuo na košarkaške velikane u SAD i s ovih prostora, a posebno je istaknuo ime i zasluge Kreše Ćosića za njegovu karijeru...

Legendarni Vlade Divac kao košarkaš i operativac ima iskustva u mnogo različitih razdoblja košarke pa je pokušao usporediti Michaela Jordana s LeBronom Jamesom ili Kobeom Bryantom. Divac smatra da usporedbe nema zbog različitih stilova i vremena, a kasnije se dotaknuo i velikana s ovih prostora.

"Da plastično objasnim, Jordan bi u današnjoj košarci zabijao po 80 poena po utakmici. Pravila su se promijenila, nema fizičkog kontakta, grube igre ni fokusiranih obrana. Igra se za publiku, to je lijepo i za koš više, ali nema konkurentnosti. Nezahvalno je uspoređivati generacije, okolnosti su drugačije", kazao je Divac.

Dotaknuo se Divac i najboljih europskih košarkaša ikad, a tu je istaknuo jedno hrvatsko ime s kojim dijeli i osobnu poveznicu.

"Nisam igrao s Krešimirom Ćosićem, ali bio mi je trener. Bio je velik trener, zaslužan je za moju karijeru", kazao je Divac, pa nastavio nabrajati najbolje s kojima je igrao:

"Tu su svakako Dražen i Sabonis na vrhu, ali bih stavio i mog suigrača Peđu Stojakovića koji dobiva premalo pažnje. No, pogledate li vrijeme u kojem je igrao i bio All-Star igrač nekoliko puta, pobjednik u natjecanju u tricama, svakako je imao kvalitetu odmah iza Dražena i Sabonisa", kazao je Divac, prenosi Sportklub.

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.07.2021. u 10:21
    jordan bi s povim pravilima danasnjim bio jos bolji
    Obrisan korisnik