Košarka

Otkazana utakmica SAD-a i Australije, traži se zamjena za Beala

Matej Kačan • petak, 16.07.2021.
Otkazana utakmica SAD-a i Australije, traži se zamjena za Beala

Košarkaška američka reprezentacija samo niže pehove i loše vijesti pa je tako zbog Covid protokola ostala bez Bradleyja Beala i jedne pripremne utakmice...

Košarkaška momčad SAD-a za Olimpijske igre se našla u problemima s ljudstvom, uz one rezultatske. Naime, Amerikanci ne mogu skupiti dovoljno igrača za pripremnu utakmicu koju je trebala igrati protiv Australije pa je susret otkazan.

Razlog je ulazak Bradleyja Beala u protokole oko koronavirusa pa je igrač Wizardsa propisanom izolacijom otpao za turnir, a u izolaciji je zbog mjera predostrožnosti i dalje Jerami Grant.

Dodajmo na to da su Jrue Holiday, Khris Middleton i Devin Booker i dalje zaposleni u NBA finalu, dolazimo do brojke od pet igrača koji nedostaju. Iako su na pripremama s ekipom tri igrača iz pričuvnog tima, Amerikancima i dalje nedostaje ljudstva.

Sve to, kao i oprez i strah od daljnje zaraze doveli su do odluke da se susret SAD-a i Australije u petak ne odigra u Las Vegasu, ali bi se trebalo igrati proti Španjolske u nedjelju.

Što se Beala tiče, traži se njegova zamjena u rosteru, a to po svemu sudeći neće biti organizator igre jer stiže Holiday, već se traži bek šuter. Tako često spominjani Trae Young i Ja Morant ipak nisu opcije.

Osim bek šutera, spominjana opcija u američkim medijima je ojačavanje centarske linije kojoj bi se mogao dodati Houstonov Christian Wood.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!